72% din romani sufera de carii dentare

Rezultatele ultimului studiu de evaluare a starii de sanatate orala au aratat ca 72% din populatie prezinta carii dentare, 42% placa dentara, 58% tartru, 23% prezinta carii la radacina dintilor, 37% au pete pe dinti, 57% din populatie nu are o respiratie proaspata si 43% nu au gingiile sanatoase.
Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 3000 de persoane care au beneficiat de controale stomatologice gratuite.

Romanii consuma 125 ml de pasta de dinti pe an, desi necesarul la un periaj de 2 ori pe zi este de 600 ml pe an.

Nici bucurestenii nu stau bine la acest capitol. Se pare ca doar 10 - 15% merg la control regulat, in timp ce 3% nu au fost niciodata la medicul stomatolog. 

Rezultatele acestui studiu au fost dezbatute cu ocazia desfasurarii celui de-al XI-lea Congres International al Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice (UNAS), care are loc in perioada 3 - 6 octombrie la Sala Palatului.


In acelasi timp se va desfasura si Expozitia Internationala Specializata pentru Produse si Servicii Stomatologice EXPO - DENT, in cadrul careia se vor prezenta o serie de noutati in domeniu. De-a lungul celor 4 zile de congres se vor desfasura o serie de cursuri si conferinte pe teme de actualitate din medicina dentara.

Tot in cadrul acestui congres se va desfasura si campania "1 leu pentru natura", cu scopul de a informa pe participantii la congres despre necesitatea protejarii mediului inconjurator.
Fondurile colectate vor fi folosite la plantarea de pomi in Bucuresti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod