70 de bani pe an pentru dinţii unui cetăţean

Facebook Twitter Comenteaza
70 de bani pe an pentru dinţii unui cetăţean

70 de bani pe an pentru o persoană. Atât alocă statul pentru medicina dentară.

 

Bugetul alocat medicinei dentare a scăzut de la 4% la o valoare sub 1%. "CNAS alocă un plafon pentru tratamentelele dentare cabinetelor care sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate în valoare de 1.000 de lei. Din aceşti bani ar putea fi puse două proteze. Dacă nu sunt puse proteze, atunci banii ajung pentru tratarea câtorva carii simple, câteva extracţii şi cam atât”, a explicat miercuri Alexandru Brezoescu, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice, citat de Mediafax.

 

 

Cum eviţi să mai dai bani din buzunarul tău?


Dacă îţi faci o programare la medicul dentist o dată la şase luni poţi să eviţi un tratament costisitor pentru că nu trece o perioadă lungă în care să apară problemele.

Poţi să previi apariţia problemelor serioase dacă:

  • manânci sănătos, incluzând în dieta ta multe legume şi fructe
  • limitezi consumul de dulciuri şi băuturi carbogazoase
  • te speli pe dinţi după fiecare masă
  • foloseşti aţa dentară măcar o dată pe zi
  • foloseşti apa de gură de două ori pe zi după un periaj corect.
    Copiii nu trebuie să folosească apa de gură, decât după vârsta de 16 - 18 ani.


Conf. dr. Anca Silvia Dumitriu, şef al catedrei de Paradontologie a Facultăţii de Stomatologie din Bucureşti îţi explică de ce este importantă folosirea apei de gură. "Cum periajul şi aţa dentară acţionează asupra dinţilor, imaginaţi-vă că aproximativ 75% din cavitatea bucală rămâne neacoperită, indiferent cât de temeinic ne-am spăla! Apa de gură este un element foarte important, care nu trebuie să lipsească din ritualul igienei orale, deoarece actţonează în zonele greu accesibile", precizează specialistul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod