633.000 de români sunt infectaţi cu hepatita C

Facebook Twitter Comenteaza
633.000 de români sunt infectaţi cu hepatita C

Conform unor estimări din 2001 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în lume sunt 180 de milioane de persoane infectate cu virusul hepatitei C, ceea ce înseamnă o prevalenţă de 3%.

 

Date mai recente (2007) apreciază numărul persoanelor infectate în lume cu virusul hepatitei C la 300 de milioane de persoane. În România prevalenţa hepatitei C este de 3,23%, respectiv 633.000 de persoane sunt infectate cu acest virus.



România a fost desemnată ca ţară de excelenţă în terapia infecţiei cronice cu virusul hepatitei C, iar Centrul de Medicină Internă Fundeni este considerat centru de excelenţă în promovarea de noi molecule antivirale pentru tratamentul hepatitelor. Această alegere este consecinţa succesului înregistrat de al XX-lea Congres Naţional de Hepatologie şi de cel de-al Doilea Curs Balcanic Precongres desfăşurate pe 17 – 18 septembrie 2010 la Bucureşti şi organizate de Asociaţia Română pentru Studiul Ficatului şi de Fundaţia “Acad.
Marin Voiculescu”. Cele două evenimente s-au bucurat de participarea celor mai prestigioase personalităţi ale hepatologiei europene şi americane.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod