600 de milioane de copaci mor anual pentru uscarea tigarilor

Facebook Twitter Comenteaza
600 de milioane de copaci mor anual pentru uscarea tigarilor

Ultimele cercetari arata ca pentru productia combustibilului necesar urcarii tigarilor sunt taiati zilnic 1,6 milioane de copaci.

 

Pe langa combustibilul necesar uscarii tigarilor trebuie sa luam in calcul si procesul de fabricatie a hartiei pentru tigarete, a ambalajului pachetelor de tigari si a promovarii brandurilor. Si uite asa ajungem sa taiem 1 din 8 copaci pentru a acoperi necesarul productiei de tutun. Revoltator!

“Studiul scoate in evidenta faptul ca nivelul ridicat al consumului de resurse nu se datoreaza doar nevoilor de baza pentru viata de zi cu zi, ci si productiei altor lucruri, in cazul de fata produse extrem de daunatoare sanatatii.

In momentul actual, mai mult de 3 sferturi din populatia lumii traieste in tari cu deficit ecologic, conform ultimului raport Living Planet, publicat de WWF in 2008. Practic, se poate spune ca traim pe credit ecologic. Lucrurile nu sunt ireversibile, in sensul ca aceste pierderi ecologice pot fi remediate, daca ne schimbam stilul de viata, astfel incat sa ne situam pe o traiectorie sustenabila”, a declarat Luminita Tanasie, Director de Program, WWF Dunare-Carpati Romania.

De asemenea, o cercetare a Yale University School of Medicine arata ca, daca fermierii ar planta legume pe solul unde planteaza acum tutun, 10 pana la 20 de milioane din cei 28 de milioane de oameni care sufera de foame ar putea fi hraniti. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod