5 milioane de doze de vaccin impotriva gripei porcine, pana la finalul anului

Doua variante ale virusului A H1N1 sunt in etapa studiilor clinice la Institutul Cantacuzino.
Potrivit conf. dr. Alexandru Rafila, comunicator al Ministerului Sanatatii, pana la sfarsitul anului, Institutul Cantacuzino va produce o cantitate de 5 mil. de doze, pentru care Guvernul a alocat o suma consistenta, de peste 21 milioane lei.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino a primit de la institutul de profil din Marea Britanie doua variante ale virusului gripal implicat in actuala pandemie si, in momentul de fata, se gaseste in etapa studiilor preclinice, urmand ca, in perioada urmatoare, sa desfasoare activitatile specifice studiilor clinice si, bineinteles, controlul de calitate al acestui vaccin.
Exista in acest sens proceduri standard. Autorizarea punerii pe piata se va face conform procedurilor aprobate de EMEA
", adauga conf. dr. Alexandru Rafila.

Campania de vaccinare a populatiei se va desfasura in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile si va acoperi 20% din populatie. In functie de riscul de a contracta boala, de a face complicatii si de a transmite boala mai departe, persoanele care urmeaza sa fie vaccinate vor fi ierarhizate.
"De exemplu, persoanele din serviciile medicale si din alte servicii publice vor fi primele vizate, conform protocoalelor", spune conf. dr. Alexandru Rafila.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod