44% dintre români preferă clinicile particulare

Facebook Twitter Comenteaza
44% dintre români preferă clinicile particulare

Persoanele care aleg să se trateze în clinicile private au vârsta între 18-44 de ani, locuiesc în mediul urban, au studii superioare şi un statut social înalt, potrivit celui mai recent sondaj realizat de IMAS.

 

Studiul IMAS realizat în luna septembrie pe un eşantion de peste 1000 de persoane arată că:

 

În ţară

  • 44% dintre români preferă să se trateze în clinicile medicale private, în vreme ce 51% dintre ei aleg unităţile de stat.

 

În Bucureşti versus alte oraşe

  • 52% dintre bucureşteni preferă să se trateze în clinicile medicale private, în timp ce la nivel local, procentul este în medie de 44%.


În pofida acestor statistici, numărul românilor care merg anual la medic este în continuare foarte mic: 20% dintre persoanele intervievate au afirmat că merg la medic doar o dată pe an; 30% se adresează medicului de 2-3 ori pe an, în timp ce 29% apelează la un doctor de 5-6 ori sau mai des. Dintre persoanele chestionate, 13% nu merg niciodată la medic pe parcursul unui an.

 

Bucureştenii sunt mai atenţi cu sănătatea lor


Datele furnizate de IMAS arată că persoanele din Bucureşti acordă mai multă atenţie sănătăţii, ele apelând la un consult medical de 5-6 ori sau mai des în proporţie de 40%, în timp ce la nivel local procentul persoanelor care merg la medic nu depăşeşte 30%. 

 

Conform rezultatelor aceluiaşi sondaj, dintre furnizorii de servicii medicale private, cel mai cunoscut rămâne MedLife cu 4,13% dintre respondeţi care au ales această clinică, fiind urmat de Biomedica cu 3,75% din voturi, Medsana cu 2,98%, Centrul Medical Unirea cu 2,02%, Medicover şi Romar cu 1,54%, respectiv 1,44%.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod