4 la 3 in defavoarea personalului medical


Facebook Twitter Comenteaza
4 la 3 in defavoarea personalului medical

Din pacate, scorul nu a fost in favoarea personalului medical, dar strans. Invitasem de dimineata fanele Eva.ro sa ne povesteasca daca au avut parte de o echipa extraordinara de medici sau daca au trait o experienta traumatizanta intr-un spital.

 

Povestile experientelor negative au fost mai multe decat cele ale experientelor pozitive. 4 fane Eva.ro ne-au povestit experiente traumatizante traite in spital si doar 3 fane s-au declarat multumite si recunoscatoare.

Loredana: "Prietena mea a nascut acum 2 saptamani...asistata de un medic extraordinar, pe care nu il mai intalnise inainte, caruia nu i-a dat niciun leu si cand l-a cautat nu l-a mai gasit...A avut parte de o ingrijire deosebita. Cu toate acestea, in aceeasi maternitate o femeie a nascut doar cu o asistenta, desi avea anumite complicatii sa nu spunem cati bani i-a indesat in buzunarul halatului fara rezultat pentru ca nu a ajutat-o cu absolut nimic.

In iarna fratele meu a fost operat de 2 ori de 2 medici diferiti, alte 2 persoane demne de respect si care m-au surprins (fara legatura cu nasterile). Concluzia la care ajung eu este ca nu conteaza neaaparat banii asa cum credeam anterior, ci sufletul pe care il are doctorul: daca a ales aceasta meserie pentru ca i-a placut si vrea sa ajute sau pentru ca se castiga bine".

Lili Maria: "Fetita mea operata la 5 ani de chist ovarian. I s-a extirpat ovarul. Profesorul Paraianu de la Cluj este super doctor, super om, super colectiv la clinica de chirrgie infantila din Cluj!"

Cristina: "Eu am avut cifoscolioza si acum 6 ani jumate m-am operat, operatie gresita, iar de atunci sunt intr-un scaun rulant!".

Madalina: "Am nascut acum 2 ani chiar in Giulesti.
A fost o experienta ingrozitoare in ceea ce priveste personalul medical, incepand cu doctorul care m-a asistat la nastere, dar mai ales asistentele care sunt de o indolenta covarsitoare. Am mai fost si in alte spitale, insa atata lipsa de responsabilitate si indolenta nu am vazut. Nu pot defini acea institutie ca fiind MATERNITATE. Eu as propune sa fie desfiintata acea maternitate, iar intreg personalul in frunte cu MARELE director sa fie inchisi pe viata. Daca sistemul sanitar e asa defectuos, poate avem si noi toti o mare parte din vina, nu neaparat "alesii".


Anamaria: "O persoana foarte draga mie a fost foarte bolnava, a fost operat in CJ, doctorul s-a purtat foarte profesional. Nu a sugerat ca ar trebui sa ma prezint cu vreo atentie si nici nu a acceptat...
bracardierul a venit la mine, sa ma instiinteze ca el a tuns pacientul cu lama cumparata din banii lui, eu eram distrusa cu lacrimi in ochi si pur si simplu am mutit... am bagat mana in buzunar si i-am dat prima bancnota pe care am nimerit-o: 50 de lei, iar el a zis ca e bine si a plecat... Nu e strict legata de subiect povestea, dar a fost primul contact cu acel gen de persoane care lucreaza in sistemul medical. Mai exista in spitale categoria de asistente, care isi fac treaba, nu cer bani, dar accepta... si se poarta de parca ar face un sacrificiu enorm ca ti-a adus medicamentele, iar tu ca pacient lipsit de maniere si de educatie nu stii cum sa ii ridici statuie in semn de multumire pentru enormul seriviciu si marele sacrificiu pe care ti-l face".


Emanuel Mihai: "Parerea mea este ca nu tot personalul sanitar din Romania poate fi catalogat cel mai perfect, insa nici cel mai incompetent! Am avut ocazia sa merg in spitale din Spania si Grecia, si ce credeti?! Surpriza: am bagat si acolo bani in buzunar la asistente! Diferenta e ca acolo nu era voie sa se stea cate doi pacienti intr-un pat, mancarea era de foarte buna calitate, iar sevicii pe masura! P.S.
o asistenta in Grecia are un venit de 1100 euro pe luna, iar una din Spania 1300".

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Simona pe 19 Aug 2010, 15:24
    giulesti

    Am nascut 2 copii la maternitatea Giulesti, eu fiind din Tulcea. spre norocul meu am avut parte de un tratament pe care l-a Tulcea nu-l aveam chiar daca le umpleam buzunarele la toate asistentele si toti doctorii.Pe D-nul Dr. Ion am sa-l pomenesc toata viata. Daca toti dr. ar fi ca dansul......

    0
    0

  • Monica pe 18 Aug 2010, 21:30
    Doctor de nota 11

    Am avut 2 nasteri una la Sibiu si alta la Timisoara am fost foarte multumita, insa cel mai mult m-a impresionat sora sefa de la maternitatea din Timisora, nu-mi amistesc numele dansei, se intampla acum 12 ani, dar imi amitesc chipul bland si vocea calma, a stat tot timpul langa mine - o femeie deosebita. Am fost operata de dr.Hrubaru din Timisoara (histerectomie totala) este un doctor de nota 11 nu pot sa vorbesc de dansul decat la superlativ. Din pacate, insa e adevarat nu exista padure fara uscaturi...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod