23 de maternitati "Spital Prieten al Copilului"

Facebook Twitter Comenteaza
23 de maternitati

Reprezentanta UNICEF in Romania impreuna cu Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta certificarea a 23 de maternitati ca "Spital Prieten al Copilului".  


Toate studiile arata ca mamele beneficiaza foarte mult de pe urma cunostintelor despre efectele pozitive importante ale alaptarii pentru copiii lor.

Cercetarile arata ca alaptarea aduce beneficii atat mamelor cat si copiilor. In acelasi timp reprezinta o importanta sursa de economii pentru sistemul de sanatate si pentru angajatori.
Studiile au demonstrat ca un copil alaptat are riscuri mai scazute de a face o infectie acuta, sindrom de moarte subita sau boli cronice cum ar fi astmul, diabet sau obezitate.    

In prezent, in Romania, din 204 maternitati, 35 sunt active in Initiativa: 23 certificate ca Spital Prieten al Copilului, 3 au primit Certificat de Angajament (indeplinesc cel putin 7 din cele 10 criterii), 2 se afla in proces de evaluare si 7 au primit Certificat de inscriere (aplica total sau partial anumiti pasi).
In toate aceste maternitati se nasc peste o treime din copiii din Romania.

Desemnarea unei maternitati ca Spital Prieten al Copilului presupune indeplinirea unui set de 10 conditii (Cei Zece Pasi pentru o Alaptare de Succes) care reprezinta standarde internationale de ingrijire pentru mama si nou nascut; ele nu presupun conditii hoteliere speciale sau cheltuieli majore, sunt doar reguli de ingrijire.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nadinatoia pe 19 Dec 2009, 14:11
    ...si raspunsul!

    http://www.superbebe.ro/articol_2414/23_de_maternitati_certificate__spital_prieten_al_copilului.html

    1
    1

  • nadinatoia pe 19 Dec 2009, 13:58
    care sunt acele maternitati?

    Unde am putea gasi mai multe informatii despre acestea?

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod