21 septembrie - Ziua Internationala impotriva bolii Alzheimer

In prezent peste 30 de milioane de persoane din intreaga lume sufera de boala Alzheimer, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Desi a fost descoperita cu 100 de ani in urma, tratamentele dezvoltate nu sunt eficiente decat in incetinirea evolutiei maladiei.
Cu ocazia "Zilei Internationale impotriva bolii Alzheimer" se va lansa si un nou concurs intitulat "Decalogul Alzheimer". Concursul invita tinerii de pretutindeni sa realizeze scurt metraje in acord cu cele 10 semne frecvente in depistarea bolii Alzheimer. Filmele castigatoare vor face parte dintr-o campanie de constientizare a problematicii Alzheimer care se va derula in anul 2010.

Informatii generale despre Alzheimer
In primele stari ale bolii Alzheimer simptomele par a nu fi evidente.
Apoi pacientul incepe sa aiba mici pauze de memorie, numite popular "lapsus". Pe masura ce boala inainteaza pacientul experimenteaza diferite stari de confuzie in indeplinirea ritualurilor zilnice. Astfel, ajunge curand sa aseze cheile in frigider sau jucariile copiilor in borcanul cu paste din bucatarie. Dezorientarea si judecata slaba sunt urmatorii pasi in evolutia bolii: recunoasterea cu greutate a obiectelor uzuale devenind o manifestare curenta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod