20% dintre români nu se spală pe dinţi

Facebook Twitter Comenteaza
20% dintre români nu se spală pe dinţi

Este concluzia primului studiu naţional despre bolile parodontale. Potrivit acestuia, 19% dintre români nu se spală pe dinţi nici macar o dată pe zi şi 40% nu au fost deloc la dentist în ultimele 12 luni.

 

De asemenea, studiul a mai arătat că 39% dintre români nu ştiu nimic despre parodontoză, iar 56% dintre cei care susţin că nu suferă de afecţiuni parodontale prezintă cel puţin unul dintre simptomele bolii.
 
"Marea problemă este că oamenii nici măcar nu cunosc semnalele care ar trebui să le ridice semne de întrebare.

Necunoscând simptomatologia, majoritarea nici nu îşi pun problema că ar putea fi în pericol. Relevant este de pildă ca doar 7% dintre cei intervievati ştiu că suferă de parodontoză deşi, majoritatea celorlalţi prezintă cel puţin un simptom al bolii. La fel de relevant mi se pare că doar 3% dintre cei care se pretind sănătoşi asociază parodontoza cu clatinarea sau pierderea dinţilor. Deci nici măcar nu ştiu la ce se expun," declară dr.
Alexandru Georgescu, asistent universitar Parodontologie la Facultatea de Stomatologie, UMF "Carol Davila".
 
Studiul a fost efectuat în luna octombrie a acestui an de către compania Synovate pentru Lacalut, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, urban. Participanţii la studiu au vârste cuprinse între 25-64 de ani. Participanţii la studiu au vârste cuprinse între 25-64 de ani. Ca urmare a acestui studiu, în perioada 1-12 noiembrie 2010, Lacalut iniţiază Programul Naţional de Prevenire şi Luptă Împotriva Parodontozei.
În acest interval, românii din toată ţara vor putea accesa în farmaciile partenere broşuri informative şi mostre gratuite de pastă de dinţi. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 20 Oct 2010, 09:12
    educatie? sau autoeducatie?

    ne e la indemana sa dam vina tot pe Ceausescu; el nu ne-a invatat sa ne spalam dintii ( ingaduiti-mi sa ma rezum la dinti), el nu ne-a spus ce e ata dentara, tot el, saracu` , nu ne-a spus nici ca periuta de dinti nu e a intregii familii, ci o ,,unealta,, personala. personal consider ca ,,vina,, apartine fiecarui individ in parte, dar IN PRIMUL RAND MEDICILOR.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod