19 mai: Ziua Mondiala a Hepatitei

Facebook Twitter Comenteaza
19 mai: Ziua Mondiala a Hepatitei

Ziua Mondiala a Hepatitei se sarbatoreste in toate lumea astazi, la initiativa Aliantei Mondiale pentru Hepatita.

 

Sloganul "Sunt eu numarul 12" este desosebit de sugestiv daca ne gandim ca la nivel mondial, 1 din 12 persoane sufera de hepatita virala B sau C, insa multi dintre cei infectati nu sunt constienti de boala care in majoritatea cazurilor este asimptomatica.

Ieri, in premiera pentru Romania, au fost prezentate studii privind prevalenta, incidenta si atitudinile fata de boala, tratament si acces la tratament.

Studiile au fost realizate la nivel regional si local, in anul 2009. "Un astfel de studiu este extrem de util avand in vedere faptul ca discutam despre o boala pentru care estimarile nu sunt deloc incurajatoare. Mai mult, lipsa unui vaccin este un factor important in cresterea numarului de infectari cu virusul hepatitei C. Studiul a evidentiat faptul ca, in toate tarile supuse analizei, incidenta infectiei cu virusul hepatitei C este cea mai ridicata in grupul de varsta 30 – 44 de ani, cel mai productiv grup din punct de vedere economic", precizeaza prof.
dr. Adrian Streinu-Cercel.

Estimarile OMS arata ca, la nivel global, sunt aproximativ 170 milioane de oameni (3% din populatie) infectati cu virusul Hepatitei C. Dintre acestia, 85% dezvolta hepatita cronica, iar dintre pacientii cu hepatita cronica, 50 – 75% dezvolta afectiuni hepatice severe.


Hepatita C: incidenta la nivel national

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CETATEAN pe 19 Mai 2010, 18:33
    solidaritate

    Daca ai descoperit ca esti infectat cu HCV si astepti tratamentul , daca te afli in cursul acestui tratament si esti covarsit de efectele lui secundare , ori daca nu ai raspuns la acest tratament si te intrebi ce vei face in viitor, intra pe http://hepatita-c.forumest.ro/forum.htm , pentru a fi ajutat cu sfaturi ori cu o vorba buna de cei asemeni tie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod