15 septembrie, Ziua Mondială a Limfomului

Facebook Twitter Comenteaza
15 septembrie, Ziua Mondială a Limfomului
Ziua Mondială a Limfomului este marcată în fiecare an pe 15 septembrie, începând cu anul 2004.
 
Ziua dedicată luptei împotriva limfomului are drept scop încurajarea medicilor, asistentelor, asociaţiilor de pacienţi, pacienţilor şi familiilor acestora să se alăture într-o campanie unită de informare a publicului despre limfom, despre semnele şi simptomele sale şi despre cum această boală afectează viaţa a mii de oameni la nivel mondial.

 
Limfomul non-Hodgkin (LNH) este o formă de cancer care se dezvoltă în ţesutul limfatic, care este situat în diverse părţi ale organismului: ganglionii limfatici, splina, timus, vegetaţiile adenoide, amigdale şi măduva osoasă. Din această cauză sistemul limfatic, parte importantă a sistemului imun, joacă un rol esenţial în apărarea organismului contra infecţiilor.
 
În lume, aproximativ 1 milion de persoane trăiesc cu limfom non-Hodgkin, însă în fiecare an circa 200.000 persoane mor din cauza acestei afecţiuni.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bla bla pe 15 Sep 2010, 15:25
    15 septembrie

    m-am nascut eu de ziua asta.. mi-as dori ca toti cei care au aceasta boala sa reuseasca sa o invinga....fiti puternici si nu va dati batuti!... nimeni si nimic nu este mai presus decat voi si sanatatea voastra... lumea ar fi mai frumoasa fara atatea boli... multa sanatate din partea mea

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod