15 – 16 ani - varsta de debut a consumului de droguri injectabile

Facebook Twitter Comenteaza
15 – 16 ani - varsta de debut a consumului de droguri injectabile
Heroina este cel mai des utilizat drog, iar varsta medie de debut a consumului de droguri injectabile este de 15 – 16 ani, arata un studiu UNICEF.

Studiul UNICEF "Adolescentii cu risc crescut de infectare HIV/SIDA" a fost realizat de catre Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Asistenta Sociala si Sociologie pe un esantion de 300 consumatori de droguri injectabile (6% aveau sub 18 ani) si 300 persoane cu comportament sexual cu risc crescut de infectare (25% cu varsta sub 18 ani).
Rezultatele arata ca varsta medie de debut a consumului de droguri injectabile este de 15 – 16 ani, heroina este cel mai des utilizat drog, iar o proportie mare din respondenti au declarat ca au utilizat heroina zilnic (76%).

"UNICEF considera ca oriunde sunt copiii si tinerii cei mai vulnerabili, oriunde ar fi copiii uitati de toti ceilalti, acolo trebuie sa ne facem simtita prezenta. Copiii cei mai expusi riscurilor trebuie sa devina prioritatea numarul unu si de aceea consideram  ca este timpul sa creasca finantarea pentru copiii si adolescentii aflati in situatii de risc! Este timpul sa se asigure finantarea necesara si viabilitatea programelor HV/SIDA!"
, declara Edmond McLoughney, Reprezentantul UNICEF in Romania.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod