10 - 16 august: Saptamana Alaptarii in Bucuresti

In perioada 10-16 august 2009, in Bucuresti va avea loc "Saptamana alaptarii" care atrage atentia asupra importantei de a alapta copiii la san.
Actiunea face parte din proiectul "Naste cum simti" lansat de Asociatia pentru Comunicare Nonviolenta si are ca scop cresterea procentului de copii alaptati in Bucuresti si, ulterior, in Romania.


Consiliere pentru alaptare in parcurile bucurestene

De luni pana sambata, o echipa de consilieri va fi prezenta in parcurile bucurestene, pentru a oferi mamelor si gravidelor informatii si consiliere pentru alaptare. Iar duminica, 16 august 2009, consilierii vor organiza «Grupul de sprijin pentru alaptare», pentru a discuta despre factorii care influenteaza negativ alimentatia naturala a nou-nascutului.


In Bucuresti, doar 16% dintre copiii cu varsta intre 0 si 5 luni au fost alaptati exclusiv, conform Studiului Sanatatii Reproducerii, din 2004. In Romania, media varstei de intarcare este de 4 luni, in scadere importanta fata de 1991, cand era de 9 luni, potrivit studiului “Statusul nutritional al copiilor in varsta de pana la 5 ani”, realizat de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC), Ministerul Sanatatii si UNICEF.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod