1 din 330 de copii până în 19 ani pot face cancer

Facebook Twitter Comenteaza
1 din 330 de copii până în 19 ani pot face cancer

Statisticile arata că probabilitatea ca un copil să se îmbolnăvească de cancer înainte de a împlini 19 ani este de aproximativ unul din 330. Dar cancerul este a doua cauză a mortalităţii infantile, depăşit doar de accidente.

 

Membrii Asociaţiei P.A.V.E.L., prin Centrul de Resurse şi Servicii P.A.V.E.L. care funcţionează in cadrul Institutului Oncologic din Bucureşti, lansează o campanie care urmăreşte creşterea nivelului de receptare şi cunoaştere de către părinţi, medici pediatri şi alţi specialişti din domeniul îngrijirii sănătăţii, precum şi de către public în general, a semnelor de avertizare şi simptomelor cancerului la copii, în vederea unei diagnosticări cât mai rapide a bolii.

Campania este posibilă datorită suportului primit de la UICC (Uniunea Internaţională Contra Cancerului) in cadrul programului Cancer Capacity Building Fund.

Astfel, cu spirijinul oncopediatrilor, membrii asociaţiei îşi propun să elaboreze materiale informative despre cancerul la copii şi să susţină diverse seminarii şi conferinţe pe această temă.

Această campanie este cu atât mai necesară cu cât depistarea cancerului la copii într-un stadiu avansat al bolii face ca rata de supravieţuire şi de vindecare să fie foarte scăzută în România comparativ cu alte state europene.
Un nivel scăzut de cunoastere şi de educaţie despre primele semne de alarmă şi simptomele cancerului are ca rezultat trimiterea cu intârziere la specialişti, medici oncologi sau hematologi pediatri.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod