1 din 20 de români suferă de diabet

Facebook Twitter Comenteaza
1 din 20 de români suferă de diabet

În România, 1 din 20 de persoane suferă de diabet, iar fiecare al şaptelea român prezintă riscul de a se îmbolnavi de diabet, arată statisticile.

 

Dacă vrei să ştii mai multe despre această boală, Asociaţia Diabeticilor din România organizează sâmbată, 6 noiembrie 2010, de la ora 10.30 la ora 17.00, în Amfiteatrul Spitalului pentru Copii „M.S. Curie” (Budimex) un eveniment de informare medicală „Viaţa cu Diabet” dedicat pacienţilor cu diabet, familiile acestora şi cadrelor medicale.

În cadrul evenimentului se va discuta despre lipsa fondurilor necesare pentru asigurarea nevoilor bolnavilor de diabet, lipsa specialiştilor diabetologi, despre problematica diabetului şi bolile asociate, despre metodele de monitorizare şi automonitorizare, despre ereditatea diabetului, despre cum să oferi o îngrijire cât mai eficientă pacientului diagnosticat cu diabet zaharat, despre terapiile complementarea în tratarea complicaţiilor şi despre modul în care criza economică afectează alimentaţia diabetului.

În Bucureşti există aproximativ 200.000 de diabetici, iar un medic diabetolog ajunge să trateze zilnic până la 30 de pacienţi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod