Verdeţurile de primăvară: Ceapa verde şi beneficiile ei

Este un medicament pentru corp, cu efect detoxifiant şi antioxidant. Descoperă motivele pentru care este recomandat să o introduci în alimentaţia ta

 

Vitamina C, potasiu, zinc, iod, cupru, fosfor, acid folic, fibre, vitamina B6 sunt câţiva dintre nutrienţii valoroşi de care are nevoie corpul tău. Ceapa verde care se regăseşte din abundenţă în toate pieţele are valori nutritive perfecte, având grijă de sănătatea ta. Pe lângă faptul că are un puternic efect detoxifiant şi este recomandat persoanelor care au probleme cu rinichii, ceapa verde este un medicament perfect pentru a scădea colesterolul rău.

Quercetina, o substanţă pe care o găsim în ceapa verde, este un antioxidant puternic care are proprietăţi antiinflamatorii.

Tot antioxidanţii din ceapa verde şi compuşii sulfurici sunt cei care feresc corpul de cancer, reducând riscul de tumori la ovare, sân, prostată, colon şi plămâni.

Aşadar ai mai multe motive pentru care să incluzi această plantă-minune în alimentaţia ta zilnică, fie că optezi să o foloseşti în salate, ciorbe sau peste tocăniţele preferate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod