Uleiul de măsline: 5 beneficii pentru ten. Cum să-l foloseşti în locul cremei

Uleiul de măsline presat la rece face adevărate minuni pentru ten. Învaţă cum să-l foloseşti în locul cremei obişnuite şi ce beneficii are pentru tenul tău! Alege cu grijă uleiul

Uleiul de măsline presat la rece face adevărate minuni pentru ten. Învaţă cum să-l foloseşti în locul cremei obişnuite şi ce beneficii are pentru tenul tău!


Alege cu grijă uleiul de măsline, verifică eticheta să fie specificat că este obţinut prin presare la rece şi să fie ambalat în sticlă de culoare închisă. Foloseşte-l cu încredere pentru corp, ten şi păr! Dacă te deranjează mirosul lui, pune câteva picături din uleiul esenţial pe care-l preferi.

Iată care sunt beneficiile uleiului de măsline pentru ten:

1. Netezeşte ridurile fine

2.

Ajută tenul cu tendinţă acneică

3. Hidratează foarte bine tenul, fiind perfect pentru tenul deshidratat

4. Ajută la îndepărtarea impurităţilor

5. Hidratează intens buzele crăpate.

Cum poţi să foloseşti uleiul de măsline pentru tenul tău


Masca săptămânală cu avocado şi ulei de măsline

Avocado are un conţinut bogat în vitamina C şi A, dar şi în acizi graşi care previn apariţia prematură a ridurilor. Pisează o jumătate de avocado şi amestecă-l cu puţin ulei de măsline (sau ulei de avocado presat la rece) şi aplică această pastă pe tenul proaspăt curăţat de impurităţi.

Lasă masca să acţioneze 15 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.

Uleiul de măsline îndepărtează rimelul

Ca să scapi de rimel este necesar doar să-ţi umezeşti degetele şi să masezi uşor genele. Repetă această procedură de 3-4 ori până reuşeşti să iei surplusul de rimel, apoi înmoaie o dischetă demachiantă cu puţină apă şi ulei de măsline, îndepărtând astfel restul machiajului. O altă soluţie mai rapidă: umezeşte faţa cu apă, masează cu ulei şi îndepărtează machiajul cu o dischetă umezită cu apă.

Uleiul de măsline curăţă faţa de fondul de ten

Ca să demachiezi fondul de ten, umezeşte faţa şi maseaz-o cu puţin ulei de măsline.

Apoi ia o dischetă demachiantă pe care o umezeşti cu puţină apă şi ulei, ştergând delicat faţa.

Foloseşte ulei de măsline seara

Dacă ţi se pare prea uleios, foloseşte uleiul de măsline seara, după ce te-ai demachiat sau după duş, când pielea este uşor umezită. Pune un strop de ulei în palmă, aplică pe deget şi masează delicat zona de sub ochi. După aceea, mai pune încă un strop de ulei în palmă, încălzeşte-l şi masează-l pe tot tenul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod