Tort rapid cu brânză şi dovleac copt

Nu ai nevoie de făină, zahăr rafinat sau ouă. Singurele ingrediente pe care trebuie să le ai pentru a prepara acest tort delicios sunt: brânzica de casă, dovleacul copt şi biscuiţii

Nu ai nevoie de făină, zahăr rafinat sau ouă. Singurele ingrediente pe care trebuie să le ai pentru a prepara acest tort delicios sunt: brânzica de casă, dovleacul copt şi biscuiţii digestivi.

Vă spuneam într-o postare anterioară că am redescoperit dovleacul copt şi nu mă mai satur de el. Am încercat să găsesc o asociere ieftină pentru a face un tortuleţ cu dovleac copt şi iată ce minunăţie gustoasă a ieşit!

Ingrediente de care ai nevoie:

Pentru crustă

- 2 căni biscuiţi digestivi fărâmiţaţi mărunt
- 1/2 pachet de unt
- 1 linguriţă cu ghimbir proaspăt răzuit.

Pentru cremă

- 2 căni piure de dovleac copt
- 1/2 pachet de unt
- 2 pachete de brânză de vaci grasă (sau 1 pachet brânză vaci plus 1 pachet cremă de brânză)
- miere de albine (după gust)
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă ghimbir răzuit
- 1/2 linguriţă nucşoară.

Mod de preparare

1. Biscuiţii se macină şi se combină cu untul topit şi ghimbirul proaspăt răzuit.

Se tasează cu ajutorul unui pahar într-o tavă cu pereţii detaşabili. Tava se unge în prealabil cu puţin unt şi se pune o foaie de copt pe fundul ei.
2. Brânza şi untul se mixează bine în robotul de bucătărie sau cu mixerul, după care se adaugă pireul de dovleac copt făcut în casă.
3. La final se încorporează scorţişoara, nucşoara, ghimbirul şi mierea de albine în cantitatea dorită.
4. Se toarnă peste crusta din biscuiţi, se ornează şi se lasă la frigider de seara până dimineaţa.

P.S.: Dacă nu ai tavă cu pereţii detaşabili, lucru pe care nici eu nu l-am avut, după cum se vede în pozele pe care le-am făcut, poţi să improvizezi puţin.

Eu am apelat la o cratiţă în care am pus hârtie de copt atât pe fundul ei, cât şi pe pereţi ca să pot "extrage" apoi tortuleţul :) Nu a ieşit perfect, aşa cum aş fi reuşit cu inelul detaşabil, dar la gust este acelaşi: delicios. De asemenea, crema nu este foarte fermă şi cred că data viitoare voi adăuga 1/2 cană ulei de cocos sau palmier sau tărâţe de psyllium ca să o susţină mai bine.

Încearcă-l şi te aştept să-mi spui dacă ţi-a plăcut!

Credit foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod