Top 6 cele mai răcoritoare băuturi de vară

Dacă te numeri printre persoanele care nu suportă căldura, bine ai venit în club! Ca să te hidratezi şi să te răcoreşti ai nevoie de lichide, dar nu cu tone de zahăr. Vezi care sunt cele mai

Dacă te numeri printre persoanele care nu suportă căldura, bine ai venit în club! Ca să te hidratezi şi să te răcoreşti ai nevoie de lichide, dar nu cu tone de zahăr. Vezi care sunt cele mai răcoritoare băuturi pentru vară!

Te-ai plictisit să bei numai apă şi uneori simţi nevoia de a te răsfăţa cu o licoare delicioasă? Ai atât de multe opţiuni la îndemână, cu atât mai mult cu cât varietatea de fructe proaspete este atât de mare în această perioadă. Ca să eviţi sucurile carbogazoase, berea şi sucurile aşa-zise naturale din comerţ poţi să apelezi cu încredere la aceste băuturi de vară.

Locul 1
Pe primul loc în topul preferinţelor mele se numără limonada cu mentă sau zmeură, cuburi de gheaţă şi puţină miere de albine naturală.

Îmi place să storc lămâile şi să amestec zeama cu apă şi frunze proaspete de mentă în blender pentru a obţine o licoare verzuie extrem de răcoritoare.

Locul 2
Ceaiul verde cu cuburi de gheaţă şi zeamă de lămâie. Prepar o carafa mare, infuzând frunze de ceai verde, las ceaiul la răcit şi-l amestec cu puţină miere şi zeamă de lămâie înainte de a-l pune la frigider. Poţi să alegi şi o variantă de ceai verde cu iasomie sau bergamotă pentru un plus de aromă. Sunt delicioase ambele. De asemenea, dacă vrei să bei şi alte sortimente de ceai, poţi să apelezi cu încredere la ceaiul alb sau la cel de mentă.

Locul 3
Smoothie-urile în diverse combinaţii de fructe sunt extrem de răcoritoare şi hrănitoare, mai ales dacă le consumi dimineaţa pe stomacul gol.

Personal, îmi place orice combinaţie între bananele congelate şi orice alt fruct de sezon. Astfel că în fiecare dimineaţă mă delectez cu un smoothie în care combin fructele pe care le am prin frigider. O combinaţie foarte simplă care îmi place tare mult este aceea cu banane congelate, piersică, apă plată sau lapte vegetal (migdale, cocos), pudră de ghimbir, scorţişoară şi seminţe de chia sau seminţe de in.

Locul 4
Un smoothie cu o banană congelată, un pahar de lapte de cocos, miere de albine, 1 lingură cu unt de arahide şi 2 linguriţe de cacao pudră de calitate (sau cacao crudă) este atât delicios, cât şi răcoritor dacă îi mai adaugi şi câteva cuburi de gheaţă.

În plus, are şi un efect revigorant datorită pudrei de cacao.

Locul 5
Un smoothie verde cu spanac/pătrunjel, zeamă de lămâie, lapte vegetal/apă, măr şi banană congelată/avocado este o altă variantă numai bună pentru a te răcori dimineaţa sau la orice oră din zi. În plus, această băutura aduce un plus de vitamine, minerale, clorofilă şi alţi nutrienţi valoroşi pentru funcţionarea organismului.

Locul 6
Infuzia de castraveţi şi mentă proaspătă este o băutură foarte hidratantă care aduce un aport însemnat de minerale. Taie 2-3 castraveţi în rondele şi pune-i într-o carafă cu apă alături de câteva frunze proaspete de mentă.

Se lasă la infuzat peste noapte şi se consumă cu gheaţă şi lămâie.

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod