Studiu: Vrei să slăbeşti şi să nu ai colesterolul ridicat? Mănâncă nuci!

Cercetătorii susţin că au descoperit soluţia cea mai simplă pentru a slăbi! Este la fel de eficientă precum dietele sărace în grăsimi şi carbohidraţi!


Potrivit unei cercetări recente se pare că nucile consumate zilnic, în cantităţi mici, au un efect spectaculos asupra siluetei, favorizând scăderea în greutate, scrie publicaţia DailyMail, citând un studiu făcut la University of California.

Nucile şi uleiul de măsline extravirgin s-au dovedit a avea calităţi remarcabile în procesul de slăbire, susţin experţii.

În mod special, nucile crude au fost recomandate atât pentru slăbit, cât şi pentru a reduce colesterolul rău. Deoarece sunt bogate în grăsimi polinesaturate, nucile au un efect protector asupra inimii.

"Un lucru surprinzător descoperit în cadrul cercetării este legat de nuci. În ciuda faptului că nucile sunt bogate în grăsimi şi calorii, se pare că o dietă care include zilnic aceste oleaginoase în cantităţi mici te ajută să slăbeşti la fel de mult precum regimurile care sunt sărace în grăsimi", explică autoarea studiului dr.

Cheryl Rock pentru DailyMail.

Astfel că, în urma studiului specialiştii recomandă tuturor persoanelor care doresc să slăbească să includă în alimentaţia zilnică un pumn mic de nuci crude.

Cercetarea s-a realizat pe un eşantion de 245 de femei supraponderale şi obeze, cu vârste cuprinde între 22 şi 72 de ani, fiindu-le urmărită dieta timp de un an de zile. Acestea au fost împărţite în trei categorii:
- prima categorie a urmat o dietă săracă în grăsimi şi bogată în carbohidraţi ;
- a doua categorie a urmat o dietă săracă în carbohidraţi şi bogată în grăsimi;
- a treia categorie a urmat o dietă bogată în nuci ca sursă de grăsimi (un pumn de nuci crude pe zi) şi săracă în carbohidraţi.

După o perioadă de 6 luni, femeile din a treia categorie au scăzut în greutate şi aveau un nivel scăzut al colesterolului, susţin experţii.

Chiar dacă toate cele trei categorii au avut de câştigat de pe urma dietelor urmate, scăzând în greutate, se pare că a treia categorie a fost cea mai câştigată pentru că pe lângă slăbit a avut şi nivelul colesterolului mai scăzut.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod