Smoothie delicios cu piersici, caise şi banană congelată

Pentru dimineţile de vară poţi să profiţi de prospeţimea fructelor pe care le găseşti în piaţă pentru a prepara smoothie-uri gustoase. Combinaţie de piersici, caise şi banane merge de

Pentru dimineţile de vară poţi să profiţi de prospeţimea fructelor pe care le găseşti în piaţă pentru a prepara smoothie-uri gustoase. Combinaţie de piersici, caise şi banane merge de minune.

Îmi place să mă răcoresc cu un smoothie în dimineţile în care este foarte cald afară de la prima oră. Combinaţiile pe care le fac sunt întotdeauna în funcţie de fructele pe care le am prin frigider. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, din contră am constatat că atunci când te limitezi la 1-2 fructe de bază, gustul smoothie-ului este definit şi mult mai plăcut.

Ca să fii mereu pregătită îţi propun să păstrezi în congelator cuburi de gheaţă ca să le ai la îndemână.

De asemenea, un fruct pe care îl am mereu în casă atât în coşul de fructe din bucătărie, cât şi în congelator este banana. O folosesc pentru smooothie-uri direct din congelator pentru a le face mai cremoase sau pentru a face îngheţată, dar şi necongelată pe pâine prăjită cu unt de arahide sau împreună cu cerealele integrale/granola sau pentru budinci/creme cu cacao.

Iată cât de simplu poţi să faci un smoothie delicios! Ai nevoie de:

- 2 piersici bine coapte
- 3-4 caise bine coapte
- o jumătate de banană congelată
- 1/2 cană cu lapte de soia şi extract de vanilie
(cantitatea de lapte diferă în funcţie de consistenţa pe care doreşti să o obţii).

Se pun toate ingredientele în blender şi se serveşte smoothie-ul cu sau fără cuburi de gheaţă.

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod