Secretele legumelor verzi. De ce e bine să le consumi?

Află de la medicul nutriţionist Cristian Panaite de ce este bine să mănânci broccoli foarte des şi ce alte superalimente nu trebuie să-ţi lipsească din dietă!


Legumele verzi sunt considerate superalimente, având un efect puternic asupra sănătăţii. Pe lângă fibre, fier, calciu şi multe vitamine, legumele verzi sunt bogate în lignani şi izoflavone, substanţe care reduc riscul de boli de inimă, explică Dr. Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop.

Cu cât este mai închisă nuanţa de verde, cu atât mai extraordinară este leguma respectivă, explică specialistul care recomandă un consum regulat de fasole verde, castraveţi, spanac, salate verzi, sparanghel, broccoli, varză de Bruxelles, pătrunjel şi varză.

Broccoli, o legumă medicament

"Există un fitonutrient minunat în broccoli care luptă cu cancerul.

Într-un studiu de laborator, cercetătorii au luat celule expuse la compuşi cancerigeni şi au “picurat” puţin broccoli pe ele. Rezultat imediat? ADN-ul nu a mai suferit mutaţii. Şi mai există un flavonoid tot în broccoli, care poate reduce riscul de atac de cord fatal cu o treime", explică specialistul.

Dar, nu numai broccoli are puteri miraculoase pentru sănătate, ci orice legume de culoare verde, indiferent de nuanţă. Toate au puteri antioxidante, antiîmbătrânire, antimutagenice şi antitumorale, explică specialistul.

De asemenea, pe lângă efectele benefice pentru sănătate, acestea sunt cele mai bune opţiuni pentru silueta ta, deoarece au un număr foarte mic de calorii.

Legumele verzi introduse fără limită în dietă fac minuni asupra siluetei!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod