Salată caldă de vinete şi ceapă coapte, cu năut şi brânză de oaie

Vinetele sunt în plin sezon şi le putem folosi pentru foarte multe preparate. Ca să nu le consumi doar în zacuscă sau salată cu ceapă, iată o altă combinaţie rapidă şi consistentă.

Vinetele sunt în plin sezon şi le putem folosi pentru foarte multe preparate. Ca să nu le consumi doar în zacuscă sau salată cu ceapă, iată o altă combinaţie rapidă şi consistentă.

Am avut mai multe vinete aduse de la mama, dar nu le voiam coapte pe plită şi făcute salată cu ceapă. M-am gândit să le tai cubuleţe, să le stropesc cu puţin ulei şi să le pun la cuptor alături de câteva felii de ceapă. Zis şi făcut, însă voiam să fie o mâncare mai consistentă, de aceea i-am adăugat boabe de năut şi bucăţele mici de telemea de oaie de la ţară, pe care o poţi omite dacă nu vrei să consumi brânză.

Şi a ieşit o minune de salată pe care cu siguranţă am să o mai repet.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

- 3 vinete mari, tăiate cubuleţe
- o ceapă mare, tăiată felii mai groase
- 2 căţei de usturoi, feliaţi
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare de mare
- piper negru
- fulgi de ardei iute
- cimbru uscat şi puţin rozmarin proaspăt
- o conservă cu boabe de năut fierte
- o felie de telemea de oaie de ţară, tăiată cubuleţe
- pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

Vinetele, ceapa şi usturoiul se stropesc cu ulei de măsline şi se condimentează cu sarea, piperul, cimbrul şi rozmarinul. Se aşază în tava de la cuptor, tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute.
După ce le-ai scos din cuptor se adaugă şi celelalte ingrediente, amestecând bine toată salata. Dacă simţi nevoie, poţi să mai adaugi la final 2 linguri cu ulei de măsline.

Foto: Ioana Maroşan



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod