Reţete de post: Tofu în loc de brânză. Idei ca să o foloseşti

Este făcută din soia şi are un conţinut bogat în proteine. Poţi să faci omletă, frigărui sau să o prepari pe grătar pentru a obţine feluri de mâncare diferite.


Brânza tofu înlocuieşte cu succes brânza obişnuită atunci când vrei să ţii post. Ea este preparată din boabe de soia şi este o alternativă bună pentru brânza de vacă, oaie, capră.

Sugestii pentru a folosi brânza tofu

1. Omletă din tofu (brânză de soia) cu ceapă şi ardei
Se scurge tofu, se fărâmiţează şi se pune într-o tigaie cu 1 linguriţă de ulei.

Se presară peste ea praf de curry  sau turmeric (opţional) pentru a-i da o savoare şi se lasă puţin la călit (5 minute), amestecând-o des cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi puţină ceapă şi ardei, ambele tocate mărunt şi se mai lasă la călit încă 5 minute până se îmbină aromele. Opţional poţi să adaugi câteva felii de ciuperci şi verdeaţă.

2. Budincă de ciocolată cu tofu moale
Mixează în blender tofu moale cu cacao şi o banană sau curmale pentru a îndulci budinca.

3.

“Grătar” de tofu afumat
Scurge tofu de apă şi şterge-l cu un şerveţel pentru a absorbi umezeala. Taie felii de tofu afumat, presară peste ele boia iute, piper şi stropeşte-le cu puţin ulei. De asemenea, poţi să laşi feliile de tofu simple, fără condimente dacă le preferi în acest fel. Apoi pune feliile într-o tavă grill şi întoarce de pe o parte pe alta. Le poţi folosi pentru sandvişuri sau alături de orez cu curry şi legume la cuptor/fierte.

Food: Vegetarian Barbecue, vegetables and tofu kebabs

4. Tofu afumat în salate
Foloseşte cubuleţe de tofu afumat în salatele tale pentru a le face mai consistente.

Amestecă pătrunjel verde, frunze de spanac, ardei, ceapă roşie, sfeclă roşie şi morcov pentru a avea o varietate de legume colorate şi cu nutrienţi valoroşi.

5. Frigărui cu tofu, ciuperci şi dovlecei
Taie cuburi de tofu, presară-le cu piper şi puţin ulei de măsline, după care aşază-le pe un beţişor împreună cu felii de ceapă roşie, ardei roşii, ciupercuţe şi dovlecei. Se pun frigăruile într-o tavă şi se lasă la cuptor. Sau poţi să le pui pe un grill.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod