Reţete cosmetice naturale: Unt de corp cu shea

Cred că ai observat pe pielea ta că în sezonul rece aceasta este tot mai uscată. Dacă eşti nemulţumită  de produsele din comerţ care nu reuşeşsc să-ţi hrăneasă pielea, încearcă

Cred că ai observat pe pielea ta că în sezonul rece aceasta este tot mai uscată. Dacă eşti nemulţumită  de produsele din comerţ care nu reuşeşsc să-ţi hrăneasă pielea, încearcă să-ţi faci acasă un unt de corp cremos şi super-hidratant.

V-am mai povestit în alte postări despre beneficiile untului de shea, nerafinat şi presat la rece, care pentru mine face minuni în sezonul rece când pielea tinde să fie tot mai uscată. Da, este un unt care nu se va absorbi imediat ce l-ai dat pe piele şi vei simţi că este foarte gras, însă hidratează excelent pielea şi, ce să vezi, acest efect durează chiar şi după ce faci duş.

Trucuri ca să te obişnuieşti cu untul de shea:

1. Nu te lăsa dezamăgită de mirosul lui, ci foloseşte uleiuri esenţiale pentru a-l parfuma!
Nu are un miros nu tocmai plăcut, dacă îmi amintesc de prima mea experienţă legată de utilizarea lui, însă poţi să îl foloseşti în combinaţie cu diverse uleiuri esenţiale, ulei de cocos, ulei de Monoi de Tahiti sau orice alte soluţii naturale pentru a-i conferi aroma dorită.

2. Nu renunţa la el doar pentru că nu are textura cremoasă!
Mai jos o să vezi cât de simplu este să faci un unt de corp cremos care cu siguranţă te va incânta.

Fie îl topeşti la abur, fie îl mixezi în robotul de bucătărie pentru a-i conferi o consistenţă cremoasă.

3. Nu renunţa la el pentru că nu intră imediat în piele!
Untul de shea va intra mult mai greu în piele decât cremele obişnuite din comerţ, însă o soluţie eficientă este aceea de a-l folosi după duş când porii sunt deschişi. Dacă nu suporţi senzaţia de cremă grasă, lasă-l să acţioneze 5 minute, după care tamponează pielea cu un prosop pentru a îndepărta excesul.

Reţetă pentru unt de corp cu shea

Nu am luat în considerare o cantitate exactă pentru fiecare ingredient folosit, prin urmare am să vă spun ce am ales să folosesc eu în untul preparat. Nu am vrut să topesc untul de shea la bain marie, aşa că am apelat la robotul de bucătărie şi în 2 minute am obţinut un unt de shea cremos, numai bun de amestecat cu alte ingrediente.

Iată ingredientele folosite:

- 3-4 linguri unt de shea, presat la rece;
- 2-3 linguri ulei de jojoba, presat la rece sau orice alt ulei dorit;
- 1 lingură glicerină vegetală (opţional);
- 10 picături ulei esenţial de geraniu sau alt ulei esenţial preferat.

După ce am amestecat în robotul de bucătărie untul de shea, l-am pus într-un castron şi l-am amestecat cu jojoba şi uleiul esenţial. o altă opţiune de a-i conferi parfumul dorit ar fi să-l amesteci cu ulei de Monoi de Tahiti care are un miros divin (ulei de cocos în care s-a infuzat gardenie).

Nu-i aşa că e simplu să-ţi faci acasă untul de corp? În postările viitoare voi scrie şi despre cum să-ţi faci acasă cremă de faţă şi balsam de buze.

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod