Reţete cosmetice naturale: Cremă de faţă cu shea şi cătină

Te-ai săturat de cremele de faţă din comerţ care conţin tot felul de ingrediente indescifrabile? Dacă vrei să-ţi prepari acasă o cremă de faţă potrivită pentru sezonul rece este foarte

Te-ai săturat de cremele de faţă din comerţ care conţin tot felul de ingrediente indescifrabile? Dacă vrei să-ţi prepari acasă o cremă de faţă potrivită pentru sezonul rece este foarte simplu. Află ingredientele necesare!

Am ales să-mi fac singură crema de faţă pentru că niciun produs pe care l-am încercat nu îmi hidrata suficient de bine tenul. Am tenul normal spre uscat în anumite zone, însă iarna sau in sezoanele cu mult vânt pielea are tendinţa să se usuce mai rău.

După aplicarea unei creme, toate bune şi frumoase pentru că nu mai aveam senzaţia de "piele care ţine", însă după câteva ore constatam că zonele uscate rămân la fel.

În reţeta pentru crema de faţă m-am bazat pe untul de shea, la fel cum am procedat şi pentru a-mi prepara untul de corp despre care am scris într-o postare anterioară. Am obţinut consistenţa dorită, una lejeră (nici prea solidă, nici prea lichidă) ca să pot aplica uşor crema pe faţă. Da, este o cremă mai grasă care intră mai greu în piele, însă hidratează super bine.

Eu o aplic seara, după un periaj uscat al tenului cu ajutorul unei mănuşi abrazive, iar dacă nu am răbdare să intre în piele, tamponez uşor faţa cu un şerveţel pentru a îndepărta excesul de cremă.

Iată ce ingrediente am folosit pentru această cremă:


- 2 linguri unt de shea nerafinat, presat la rece şi mixat în prealabil;
- 2 linguriţe ulei de cocos nerafinat, presat la rece;
- 2 linguriţe ulei de Monoi de Tahiti pentru un miros floral (opţional);
- 2-3 linguri ulei de cătină presat la rece;
- 1 lingură glicerină vegetală (opţional);
- 10 picături extract de ceai verde (opţional);

- 2-3 picături ulei esenţial de geraniu (opţional);
- 1 picătură ulei esenţial de tea-tree.

Am ales să nu topesc uleiurile, deoarece mi s-a părut mai simplu să încorporez fiecare ingredient pentru a obţine consistenţa dorită.

Amestecă toate ingredientele împreună şi pune crema într-un recipient de sticlă de culoare închisă.

Am ales uleiul de cătină pentru că este foarte bogat în vitamina C, E, A şi este recunoscut pentru proprietatea de a regenera pielea, având un puternic efect antirid. În plus, este potrivit pentru toate tipurile de ten şi se absoarbe rapid în piele. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre efectele uleiului de cătină nerafinat găseşti detalii într-o postare anterioară.

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod