Reţetă rapidă pentru cină: Burrito vegetarian cu fasole, salsa şi guacamole

Fasole boabe, guacamole, salsa şi hummus sunt câteva dintre ingredientele care vor transforma orice lipie în ceva foarte delicios şi săţios. Vezi cât de simplu poţi să faci acasă un burrito!

Fasole boabe, guacamole, salsa şi hummus sunt câteva dintre ingredientele care vor transforma orice lipie în ceva foarte delicios şi săţios. Vezi cât de simplu poţi să faci acasă un burrito!

În 15 minute am preparat o cină rapidă, săţioasă, dar fără un conţinut ridicat de grăsimi. Îmi place foarte mult să combin boabele de fasole cu textura cremoasă a pastei de avocado sau năut şi să adaug dulceaţă roşiilor proaspete. Şi aşa am ajuns la acest burrito vegetarian care este extrem de gustos.

Iată ce ingrediente am folosit:

Pentru salata de fasole boabe
- 1 conservă de fasole roşie
- 1/4 ceapă roşie, feliată
- puţin ulei de măsline
- piper negru
- puţină sare de mare.

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Pentru salsa
- 1 roşie mare, tăiată cubuleţe
- 1/4 ceapă roşie, tăiată cubuleţe
- pătrunjel proaspăt, mărunţit
- 1 lingură cu sos iute (sau în funcţie de cât de picant îţi place)
- puţin ulei de măsline
- sare de mare
- zeamă de lămâie.

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Pentru guacamole
- 1 avocado, pisat cu furculiţa
- 5-6 frunze proaspete de busuioc
- seminţe de coriandru prăjite
- zeamă de lămâie
- sare de mare
- rondele de ardei roşu iute.

Se amestecă toate ingredientele într-un castron.

Lipiile le-am pus puţin într-o tigaie ca să le încălzesc şi să fie mai uşor de rulat.
Am pus câte două linguri de guacamole pe care l-am întins pe jumătate de lipie, după care a, adăugat salsa şi boabele de fasole.

Se rulează bine şi se mănâncă cu multă poftă :)

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod