Reţetă de smoothie verde plin de vitamine

Avem fructe şi legume din plin, o varietate din care putem să alegem şi să facem combinaţii delicioase şi hrănitoare. Învaţă să-ţi prepari în casă băuturile pe care le consumi pentru a

Avem fructe şi legume din plin, o varietate din care putem să alegem şi să facem combinaţii delicioase şi hrănitoare. Învaţă să-ţi prepari în casă băuturile pe care le consumi pentru a le evita pe cele din comerţ. Iată o reţetă de smoothie verde hrănitor!

De când m-am apucat de băut smoothie verzi tot încerc să le îmbunătăţesc atât la gust, dar să le cresc şi valoarea nutriţională. Ca să preparăm un smoothie verde plin de vitamine, minerale şi enzime care ne ajută la digestie trebuie să alegem diverse frunze verzi şi să le amestecăm cu fructe.

La început vei simţi nevoia de a pune mai multe fructe şi mai puţine frunze verzi până te obişnuieşti cu gustul.

Este de preferat să măreşti treptat cantitatea de frunze verzi, astfel încât acestea să reprezinte mai mult de 50% din ingredientele pe care le alegi pentru smoothie.

Frunzele pe care le poţi folosi sunt extrem de variate: pătrunjel, ţelină, spanac, ştevie, frunze de sfeclă, urzică, păpădie, salată verde, mentă şi frunze de morcov sau ridichi. La aceste se adaugă 1-2 fructe şi puţină apă, în funcţie de consistenţă dorită.

Reţeta mea delicioasă de smoothie verde conţine:

- 3 legături mari de pătrunjel
- 1 mână de frunze proaspete de mentă
- 1 lingură tahina sau pastă de susan
- 1 lingură seminţe decorticate de cânepă
- 1/2 avocado copt
- zeama de la o lămâie
- 2 felii de pepene galben
- 1/2 mango copt
- 1 lingură de goji hidratate 10 minute în apă.

Când nu am toate aceste ingrediente pentru că sunt câteva la număr mă limitez să pun în blender 2 legături mari de pătrunjel pe care le amestec cu frunze de mentă, o banană şi o lămâie stoarsă.

P.S.: Poze nu am apucat să fac pentru că s-a băut foarte repede smoothie-ul. Când mi-am amintit de aparatul foto era deja prea târziu şi îmi ştergeam deja mustăţile verzi de smoothie :D

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod