Plan de detoxifiere: ce să mănânci în fiecare zi

După Sărbători poţi să începi o cură de detoxifiere pentru a ajuta organismul să elimine toxinele acumulate şi să îţi îmbunătăţeşti considerabil tranzitul intestinal. Vezi ce

După Sărbători poţi să începi o cură de detoxifiere pentru a ajuta organismul să elimine toxinele acumulate şi să îţi îmbunătăţeşti considerabil tranzitul intestinal. Vezi ce alimentele trebuie să consumi!

Dacă te simţi obosită, nu reuşeşti să te odihneşti noaptea, nu te poţi concentra la muncă, te confrunţi cu diverse probleme ale pielii şi ai o permanentă senzaţie de stomac plin atunci ar fi momentul bun să îi oferi o pauză organismului, încercând să consumi cât mai multe alimente în stare crudă şi să te fereşti de carne, lactate, cafea, ciocolată şi făinoase. Nu spune nimeni să adopţi acest regim pentru tot restul vieţii, deoarece fiecare constată pe pielea lui efectele şi decide ceea ce este mai bun pentru sănătatea lui. Însă, un lucru de care trebuie să ţii cont în fiecare zi este acela de a introduce în regimul tău alimentar fructe, legume şi verdeţuri pe care să le consumi crude.

 

Numeroşi specialişti în medicină naturistă sunt de părere că fiecare om ar trebui să adopte dieta formată din 80% alimente crude şi 20% mâncare gătită cât mai simplu. Astfel că, dacă încerci să-ţi îmbunătăţeşti dieta introducând alimentele crude îi vei da o mână de ajutor organismului şi nutrienţii de care are nevoie pentru a funcţiona bine.

După ce am citit cartea medicului Robert Morse "Să trăim sănătos fără toxine" m-am decis să urmez o cură de detoxifiere. Specialistul recomandă să urmezi acest meniu pentru o perioadă de patru săptămâni. Am să vă spun ce consum în fiecare zi, ţinând cont de recomandările făcute de specialist:

La trezire: 1 pahar cu apă călduţă în care amestec zeama de la o jumătate de lămâie, seminţe de in măcinate şi 1/4 linguriţă de cuişoare măcinate.

Micul dejun: un ciorchine de struguri negri sau orice alt fruct la alegere.

Dacă alegi o salată de fructe o poţi completa cu fructe uscate sau nucă de cocos. De exemplu, poţi să optezi pentru o banană amestecată cu un măr şi câteva boabe de struguri.

Gustare: un pahar cu suc de fructe sau de legume stors în casă. Dr. Robert Morse spune în cartea sa că lămâile şi strugurii negri sunt "doi dintre cei mai mari purificatori limfatici şi tămăduitori de tumori pe care ni-i oferă natura". Un alt suc de fructe recomandat de specialist este cel de mere care este bogat în enzime, reglează digestia, elimină radicalii liberi şi întăreşte organismul. Poţi să alegi şi sucul de struguri negri storşi cu tot cu codiţe pentru că opreşte dezvoltarea tumorilor, elimină toxinele, stimulează sistemul limfatic şi protejează inima de boli. În privinţa sucurilor de legume, poţi să alegi sucurile simple din morcov, sfeclă, pătrunjel, spanac, broccoli, varză sau să le combini după cum recomandă specialistul: morcovi+sfeclă+pătrunjel; morcovi+sfeclă+spanac; morcovi+ spanac+ ţelină+ pătrunjel; morcovi+germeni de lucernă+pătrunjel; iarbă de grâu+germeni de lucernă.

Prânz: poţi să alegi fie o salată mare de legume crude sau fierte la abur, fie o supă de legume crude sau fierte la abur cu pâine crocantă (găseşti AICI reţeta).

O altă variantă de meniu potrivit pentru masa de prânz este o combinaţie de legume fripte la abur într-un vas antiaderent care nu necesită folosirea uleiului.

Gustare: un pahar cu suc de fructe sau de legume stors în casă. De asemenea, poţi să optezi şi pentru un fruct sau mai multe.

Cină: ai aceleaşi opţiuni de la masa de prânz, prin urmare poţi să alegi o altă variantă. Dacă ai consumat crudităţi la prânz, poţi să optezi pentru legumele fierte sau fripte la abur peste care poţi să torni puţin mujdei de usturoi sau să faci un alt sos din ingrediente naturale (avocado, usturoi, castraveţi, ulei de măsline, ardei, ceapă, oţet de mere amestecate în blender).

De reţinut! Pe parcursul zilei trebuie să bei apă plată să îţi faci ceaiuri de mentă, muşeţel, brusture, coada-şoricelului, pelin, ginseng.

Nu uita nici de exerciţiile fizice care îţi redau mobilitatea şi te enegizează!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod