Obiceiuri matinale care îți dau energie pozitivă

Obiceiurile matinale, fie ele pozitive sau negative, ne determină starea de spirit pentru restul zilei în cele mai multe cazuri. Dacă practici ritualuri matinale pozitive, șansa de a avea o zi bună este destul de mare.
Pe de altă parte, obiceiurile matinale negative transformă întreaga zi într-o povară. Un somn bun este esențial pentru calitatea zilei tale, dar reprezintă doar o parte a ecuației. Iată câteva obiceiuri matinale care îți dau energie pozitivă pentru întreaga zi!

4 obiceiuri matinale care îți îmbunătățesc ziua

1. Uită de telefon

În schimb, poți face un jurnal care să conțină toate visurile, obiectivele și ambițiile tale. Ai avut o revelație în timpul somnului sau imediat după trezire? Noteaz-o în jurnalul tău.
Ține acest jurnal aproape de patul tău și citește-l. Această este o practică puternică și poate aduce pozitivitatea în viața ta. Sarcinile și îndatoririle vor fi mult mai ușoare dacă vei începe ziua cu energie pozitivă.

2. Meditează

Practica meditației este cunoscută pentru faptul că aduce pozitivitatea în viața ta. Studiile științifice au ajuns la concluzia că meditația ne educă creierul pentru a deveni mai pozitiv, mai productiv și mai atent. Și nu trebuie să faci o ședință de o oră sau de o jumătate de oră, deși ar fi perfect dacă ai avea timp.
Exercițiile de respirație, practica concentrării asupra respirației adânci și a altor stimuli fizici și mentali pot fi făcute în 5-15 minute.

3. Adoptă un ritual de băut ceva cald

Acesta este un obicei care încearcă să îți aducă sentimentele de hrănire și concentrare la suprafață. Nu contează neapărat ce băutură alegi să consumi, deși poate că ar fi bine să mai schimbi din când în când cafeaua cu o cană cu ceai sau apă caldă cu lămâie. Apa caldă cu lămâie stimulează metabolismul, curăță gura și gâtul și oferă un impuls energic.
Pe măsură ce consumi băutura, savurează-i gustul și efectul său asupra corpului. Concentrează-te asupra oricăror schimbări fizice pe care le experimentezi după fiecare înghițitură.

4. Mănâncă un mic dejun echilibrat și de calitate

Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei, după cum ai auzit de nenumărate ori până în prezent. Însă acest adevăr este adesea ignorat de multe persoane. Micul dejun servește drept combustibil pentru corpul tău și crește nivelul de energie, îmbunătățește starea de spirit și productivitatea.
Ca în cazul ritualului băuturii calde, mănâncă micul dejun cu atenție și recunoștință. Observă aromele alimentelor atunci când mesteci încet mâncarea.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod