Micul dejun: 5 idei rapide ca să nu pierzi mult timp dimineaţa

Pâinea prăjită cu unt de arahide, banane şi scorţişoară este hrănitoare, fără să necesite un timp îndelungat de pregătire.


Atunci când nu ai timp să prepari ceva mai elaborat dimineaţa la micul dejun este bine să ai câteva soluţii la îndemână. Iată câteva dintre variantele rapide de mic dejun sănătos la care poţi să apelezi:

1. Iaurt cu miere şi nuci

Amestecă un iaurt simplu cu puţină miere şi nuci dacă nu simţi nevoia să mănânci ceva mai consistent la micul dejun. De asemenea, poţi să optezi şi pentru un iaurt simplu pe care să-l amesteci cu fructele tare preferate.

2. Smoothie energizant

Un smoothie este revigorant la masa de dimineaţă, în cazul în care te-ai trezit cu senzaţia de "burtă plină" după ce ai exgareta puţin cu mâncarea la masa de seară din ziua precedentă. Prin urmare un smoothie cu lapte vegetal, 1/2 banană, 1 lingură cu seminţe de in, scorţişoară şi eventual 1 lingură cu seminţe de cânepă şi puţină pudră de cacao va fi delicios, dar şi hrănitor.

Combinaţiile pe care le poţi face sunt foarte multe, însă încearcă să alegi seminţe (in, dovleac, cânepă, floarea-soarelui), un fructe cremos (banană, avocado), frunze verzi (pătrunjel, spanac) şi eventual zeamă de lămâie, dacă preferi gustul acrişor.

3. Pâine prăjită cu unt de arahide şi banane

Un toast cu unt de arahide, câteva felii de banane şi scorţişoară se prepară foarte repede şi este hrănitor. Îţi va ţine de foame până la masa de prânz. Untul de arahide aduce proteine, bananele au un conţinut bogat în potasiu şi magneziu, iar scorţişoara are rolul de a stimula arderea grăsimilor.

În loc de pâine poţi să foloseşti şi turte de orez expandat, deoarece sunt foarte delicioase în această combinaţie.

4. Cereale integrale cu lapte

Trebuie să alegi un amestec din fulgi de ovăz, secară, orz, porumb, seminţe de in, stafide şi goji. Pune 2-3 linguri de cereale într-un castron şi acoperă-le cu lapte vegetal. În plus, mai poţi adăuga seminţe de dovleac sau de floarea-soarelui. Se vor înmuia până ce te îmbraci şi eşti gata de plecare. Poţi să mai pui felii de banane, nuci şi puţină nucşoară.

5. Pâine prăjită cu avocado şi sos de ardei iute

Dacă ai poftă de ceva cremos îţi recomand să încerci un toast cu felii de avocado peste care să stropeşti puţin sos de ardei iute şi sare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod