Mic dejun energizant: Muesli de casă cu lapte de migdale

Specialiştii din lumea întreagă sunt de acord că micul dejun este masa cea mai importantă a zilei, de aceea el trebuie să fie echilibrat, sănătos şi să ne asigure energie. Iată o idee

Specialiştii din lumea întreagă sunt de acord că micul dejun este masa cea mai importantă a zilei, de aceea el trebuie să fie echilibrat, sănătos şi să ne asigure energie. Iată o idee pentru un mic dejun delicios şi rapid!

De când am descoperit laptele de migdale nu mă mai satur de el şi am renunţat complet la laptele de vacă din comerţ. Dimineaţă îmi era dor de cereale muesli cu lapte, aşa cum mâncam pe vremuri, numai că erau cereale cumpărate şi lapte de vacă pasteurizat.

Nici prin gând nu mi-a trecut atunci că o combinaţie atât de simplă, cu ingrediente sănătoase şi alese de mine poate să se combine mai bine şi să obţin un amestec mai delicios.

Iată ce am adăugat eu în muesli de casă preparat de dimineaţă:

- 1 pahar cu lapte de migdale (vezi AICI cum să-l prepari)
- 1 lingură seminţe de chia
- 1 lingură seminţe de floarea soarelui crude
- 1/2 lingură nucă crudă
- 1 linguriţă fructe goji
- 1 banană
- 1/4 linguriţă scorţişoară
- 1/4 linguriţă nucşoară (opţional)
- 1 linguriţă fulgi de ovăz (opţional).

Seminţele de chia şi nucile sunt o sursă bună de acizi graşi omega-3, iar seminţele de floarea soarelui crude au vitamina E, B1, B5, fosfor, magneziu, seleniu.

Fructele goji sunt considerate printre cele mai bogate în nutrienţi (19 aminoacizi, 8 vitamine, 21 minerale, fibre dietetice, betacaroten) şi au proprietăţi antioxidante.

Găseşti AICI şi alte idei pentru un mic dejun sănătos!

Credit foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod