M-am hotărât să renunţ la cafea. 9 motive

Pentru că dincolo de efectele ei benefice despre care tot auzim în fiecare zi şi care sunt ridicate în slăvi, există muuulte dezavantaje şi dezechilibre pe care le produce în organismul

Pentru că dincolo de efectele ei benefice despre care tot auzim în fiecare zi şi care sunt ridicate în slăvi, există muuulte dezavantaje şi dezechilibre pe care le produce în organismul nostru.

Ştiu că este greu! Ştiu că suntem majoritatea dependenţi de cafea! Ştiu că dacă nu o bei te doare capul, devii irascibilă şi nu dai randament, dar asta se va întâmpla doar câteva zile! M-am hotărât să-i spun adio cafelei, acum mai mult ca niciodată după ce am decis "să-mi deschid ochii" şi să ascult alte păreri care nu susţin orbeşte beneficiile dătătoare de viaţă şi energie ale acestei licori.

Nu pot spune că sunt o băutoare înrăită de cafea.

Până acum 4-5 ani nici măcar nu voiam să aud de ea sau de alte produse pe bază de cofeină. După cum spuneam într-o postare anterioară, mirosul cafelei este cel care mă atrage în mrejele ei, dar acest farmec dispare odată cu prima înghiţitură. Nici efectul ei nu este atât de spectaculos în cazul meu (pot să beau o cafea la 8 seara şi să dorm buştean) ... aşa că nu văd de ce mi-aş mai dori să o degust zilnic.

Şi dacă mai desfăşor în cap şi o listă cu efectele nu tocmai inofensive pe care le produce în corp, dorinţa mea de a renunţa la ea este categorică.

Ce face cafeaua odată ajunsă în corp

-- afectează sistemul nervos central
-- afectează creierul
-- afectează măduva spinării
-- acţionează negativ asupra inimii, muşchilor şi sucurilor digestive
-- intoxică ficatul şi îl suprasolicită
-- provoacă insomnie, agitaţie şi palpitaţii
-- are un puternic efect de îmbătrânire asupra pielii
-- reduce absorbţia fierului şi a zincului cu până la 50%
-- are ca rezultat final oboseala şi acest lucru este foarte frumos explicat de celebrul nutriţionist britanic Gillian McKeith în cărţile sale: "Glandele suprarenale produc mai mulţi hormoni ai stresului atunci când consumi cofeină. Apoi aceste glande obosesc şi devin leneşe prin supraprocesarea cofeinei.

Acest lucru poate duce la creşterea în greutate, încetinirea proceselor mentale, pierderi de memorie şi deteriorarea generală a celulelor şi organelor".


Trebuie să cunoaştem şi reversul medaliei până la urmă ca să alegem în cunoştinţă de cauză, nu-i aşa? Ce ar fi să bem o ceaşcă de cafea doar din când în când, nu în fiecare zi?

Am găsit un test interesant ca să-ţi dai seama la ce riscuri te expui în funcţie de cantitatea de cafea consumată în fiecare zi. Accesează testul!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod