Îngheţată de banane fără smântână, ouă, lapte, zahăr

Cea mai simplă şi mai gustoasă reţetă de îngheţată, numai bună pentru zilele călduroase de vară. Nu ai nevoie decât de banane şi, în funcţie de gusturile tale, de un topping care

Cea mai simplă şi mai gustoasă reţetă de îngheţată, numai bună pentru zilele călduroase de vară. Nu ai nevoie decât de banane şi, în funcţie de gusturile tale, de un topping care să-ţi încânte papilele gustative.

După un mic dejun alcătuit din felii de avocado şi mozzarella stropite din belşug cu ulei de măsline şi presărate cu frunze proaspete de pătrunjel aveam poftă de ceva dulce şi cremos. Şi cum aveam două banane la congelator mi-am făcut in 5 minute ceea ce consider drept cea mai delicioasă şi cremoasă îngheţată.

Ca topping am ales untul de arahide pentru că-mi place mult cum se combină cu gustul bananei.

Însă, dacă preferi un topping de ciocolată să nu crezi că este ceva mai complicat. Amesteci o linguriţă pudră de cacao cu 1 linguriţă miere de albine şi adaugi puţină apă pentru a obţine consistenţa dorită.

Ingrediente pentru îngheţata de banane:

- 2 banane congelate.

Ingrediente pentru topping-ul cu unt de arahide:

- 1 linguriţă unt de arahide cu sau fără bucăţi;
- 1 linguriţă miere de albine;
- puţină apă, în funcţie de consistenţa dorită.

Şi atâââât!

Mod de preparare:

1. Bananele se pun la congelator decojite şi învelite într-o pungă ca să le ai la indemână de fiecare dată când ai poftă de ingheţată.
2.

Se rup bananele congelate în bucăţi şi se mixează în robot. Cred că se poate folosi şi mixerul.
3. Amestecă toate ingredientele pentru topping.
4. Aşază îngheţata într-un castron şi toarnă apoi topping-ul peste ea. Poţi să foloseşti şi lingura de îngheţată pentru un aspect mai pretenţios.

Update 23 iunie 2011: îngheţata rezistă în congelator o săptămână şi rămâne cremoasă.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod