Ghimbirul: Cum te ajută să scapi definitiv de kilogramele în plus

Ghimbirul este una dintre cele mai puternice arme pentru stimularea digestiei, după cum arată numeroase cercetări făcute până în prezent. Vezi cum poţi să-l foloseşti în fiecare zi!

Este considerat un tratament minune pentru multe afecţiuni, în special care au legătură cu sistemul digestiv. În plus, are proprietăţi anticancerigene şi este un puternic antiinflamator.


De ce este bun când vrei să slăbeşti?

Odată ingerat, ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie. Aceste enzime au un rol esenţial, deoarece ajută la absorbţia eficientă a nutrienţilor din alimentaţie.

Stimulează metabolismul şi favorizează arderea grăsimilor.

Cum să incluzi ghimbirul în alimentaţia ta

1. Ai opţiunea de a lua suplimente cu ghimbir (începe cu 250 de miligrame) sau să cumperi pudra de ghimbir pe care o poţi folosi atunci când nu ai la îndemână o rădăcină proaspătă.

2. Cea mai bună modalitate de a include ghimbirul în alimentaţia ta este aceea de a folosi rădăcina proaspătă pe care să o dai prin răzătoare şi să o incluzi în cantităţi mici în mâncărurile, dulciurile, salatele pe care le prepari pentru a beneficia de proprietăţile lui.

3.

De asemenea, ceaiul de ghimbir este o altă soluţie bună pentru include ghimbirul în dieta ta zilnică. Pentru a-l prepara ai nevoie de o bucată de 2 centimetri de rădăcină curăţată de coajă pe care să o fierbi în 250 mililitri de apă timp de 10 minute. Pentru o aromă mai intensă, taie mărunt bucata de ghimbir înainte de a o pune la fiert. După ce s-a răcit puţin, adaugă în ceai puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod