Găteşte fără foc: Tartine cu pastă de avocado, ceapă roşie şi ridichi

Dacă nu ai multe variante pentru micul dejun şi ai vrea să găseşti noi reţete, încearcă această combinaţie pentru a obţine nişte tartine delicioase. Vezi cât de rapid le poţi face!

Dacă nu ai multe variante pentru micul dejun şi ai vrea să găseşti noi reţete, încearcă această combinaţie pentru a obţine nişte tartine delicioase. Vezi cât de rapid le poţi face!

Sunt înnebunită după avocado de aproximativ 2 ani şi încerc ca în fiecare săptămână să-mi cumpăr 2-3 fructe pe care să le păstrez împachetate în hârtie într-un loc întunecos. Deoarece foarte rar găsesc avocado moale şi cremos, prefer să le las la copt lângă o banană. Uneori nici nu mai am răbdare să aştept după el, îl feliez, îl stropesc cu puţină lămâie, ulei de măsline, sare şi piper.

Ultima achiziţie a fost un avocado cu coajă maronie pe care l-am lăsat câteva zile la copt.

Dimineaţă când l-am apăsat părea gol pe dinăuntru, însă am fost surprinsă atunci când l-am desfăcut şi am văzut cât de cremos este. Coaja lui este mult mai groasă, nu mai este nevoie să foloseşti cuţitul pentru a-l curăţa, ci doar să strângi o jumătate de fruct în mână şi vei obţine miezul cremos.

Spre deosebire de celelalte soiuri de avocado pe care le-am cumpărat până acum, acesta cu coajă maronie este mai gustos şi mult mai cremos. De aceea am optat să-l transform într-o pastă pe care să o amestec cu puţină ceapă roşie.

Avocado este un fruct bogat în vitamina C, E, K, acizi graşi omega 3, proteine, enzime, fibre, magneziu, fier, cupru, vitamine din complexul B şi potasiu.

El se poate folosi în stare crudă pentru a face măşti cu efect hidratant şi antirid pentru faţă, dar şi consumat în diverse salate sau mâncăruri pentru proprietăţile lui de a scădea colesterolul şi a reduce inflamaţiile în corp. De asemenea, el conţine o substanţă care previne absorbţia unor grăsimi.

Pe lângă avocado, ceapa roşie este un aliment cu proprietăţi anticancerigene dovedite. Este recunoscută pentru efectul ei anti-îmbătrânire, scade colesterolul rău şi reduce riscul de a suferi un atac de inimă. Chercetina şi kemferolul din ceapa roşie sunt doi dintre cei mai eficienţi antioxidanţi care au efecte anticancerigene, antiinflamatorii şi întăresc sistemul imunitar.

Iată cât de usşor poţi să faci o pastă de avocado cu ceapă roşie. Ai nevoie de:

- 1 avocado;
- 1 linguriţă cu zeamă de lămâie;
- puţină ceapă roşie, tocată mărunt;
- sare de mare;
- piper negru, proaspăt măcinat;
- 1 linguriţă cu ulei de măsline extravirgin.

Avocado se pisează cu furculiţa şi se amestecă cu restul ingredientelor.
Foloseşte pentru această pastă pâine integrală sau crackers (felii crocante) din făină de secară.
Poţi să optezi pentru un "topping" de ceapă roşie şi felii de ridichi.

Poftă bună!


Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod