Găteşte fără foc! Prepară un desert care te apără de boli: îngheţată de afine

De ce să nu-ţi faci singură îngheţata ca să ştii exact ce conţine ea şi să controlezi atent cantitatea de zahăr? Este atât de simplu şi nu ai nevoie de ingrediente complicate. Vezi

De ce să nu-ţi faci singură îngheţata ca să ştii exact ce conţine ea şi să controlezi atent cantitatea de zahăr? Este atât de simplu şi nu ai nevoie de ingrediente complicate. Vezi reţeta!

Niciodată nu am avut suficient de multe afine ca să mă satur de ele. Am aşteptat afinele de anul acesta ca să prepar tot felul de deserturi fără foc sau vegetariene şi să ma bucur de savoarea lor. Când în sfârşit am găsit afine la kilogram într-o piaţă am cumpărat ca să-mi ajungă.

Nu suport acele păhărele minuscule în care se vând fructele de pădure la preţuri oricum mărite până peste măsură. Sunt şi mici şi scumpe, iar de multe ori renunţ la idee, pentru că mă gândesc că oricum nu-mi ajung şi ca să iau o cantitate mare trebuie să dau o grămadă de bani.

Îmi plac afinele pentru că sunt acrişoare, cu o dulceaţă discretă şi o aromă desăvârşită. În plus, bogăţia de nutrienţi şi antioxidanţi le situează în topul celor mai sănătoase fructe.

Au un conţinut ridicat de antioxidanţi, fibre, vitamina A, B, C, E, magneziu, flavonoizi şi sunt recomandate inclusiv diabeticilor. Printre beneficiile demonstrate ale afinelor se numără: protejează inima de boli, scad colesterolul rău, menţin sănătatea ochilor, vindecă infecţiile urinare şi gastrointestinale.

Ca să beneficiezi la maximum de aceste efecte, consumă afinele în diverse combinaţii! Dacă ai poftă de o îngheţată rapidă, iată cât de uşor poţi să o prepari acasă!

Ingrediente

- 1 cană cu afine;
- 5 linguri cu iaurt mai gras;
- 1 banană congelată;
- 2-3 linguri cu miere de albine.

Se amestecă toate ingredientele în blender şi să toarnă compoziţia în formele dorite.

Se lasă la congelator 8 ore până se întăreşte.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod