Găteşte fără foc: Pateu super gustos de dovlecei cu usturoi

Dacă vrei să consumi dovlecei în stare crudă, poţi să îi foloseşti în locul pastelor sau să prepari o pastă delicioasă împreună cu alte condimente care îi conferă consistenţă şi

Dacă vrei să consumi dovlecei în stare crudă, poţi să îi foloseşti în locul pastelor sau să prepari o pastă delicioasă împreună cu alte condimente care îi conferă consistenţă şi savoare. Află cât de simplă e reţeta!

Îmi plac la nebunie dovleceii la grătar sau cei pane cu mujdei de usturoi, însă acum am încercat să găsesc o soluţie ca să-i consum în stare crudă. O variantă foarte gustoasă este să amesteci felii subţiri de dovlecei cu sos de roşii aromat cu usturoi, ulei şi busuioc.

Adică înlocuieşti pastele cu feliile de dovlecel şi prepari sosul tău preferat. Al meu este cel de roşii, usturoi, busuioc şi ulei de măsline. Înainte de a amesteca dovleceii cu sosul, lasă feliile sărate la scurs o jumătate de oră pentru a elimina din conţinutul de apă.

Demult aveam în plan să prepar o pastă/pateu pe bază de dovlecei cruzi şi săptămâna aceasta am reuşit. Recunosc că nu mă aşteptam să-mi placă prea mult, însă surpriză: voi face mai des acest pateu pentru ca este neaşteptat de gustos.

Cred că un rol important în acest pateu în joacă pasta de susan (tahina) care îi face mai cremos. Un alt ingredient pe care îl voi testa cât de curând în această combinaţie este avocado, care cred că va adăuga un plus de savoare.

Iată ce am folosit în această variantă de pateu de dovlecei care a ieşit foarte gustos:

- 2 dovlecei medii;
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură de pastă de susan (tahina);
- 1/2 ardei verde;
- 5 frunze de busuioc;
- 1 linguriţă seminţe de chia;
- 1 linguriţă de drojdie inactivă (opţional);
- 1 lingură ulei de măsline presat la rece;
- sare de mare;
- piper roşu;
- un vârf de linguriţă de curry;
- 1/4 linguriţă de chimen pudră;
- fulgi de ardei iute pentru decor.

Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se mixează până obţii consistenţă dorită.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod