Găteşte fără foc: Gazpacho sau supă rece de roşii

O minunăţie de reţetă care este gata în maxim 10 minute. Gustul bogat şi aromat al roşiilor de ţară se completează perfect cu frunzele proaspete de busuioc şi restul mirodeniilor pentru

O minunăţie de reţetă care este gata în maxim 10 minute. Gustul bogat şi aromat al roşiilor de ţară se completează perfect cu frunzele proaspete de busuioc şi restul mirodeniilor pentru a-ţi încânta papilele gustative. Încearcă şi tu reţeta!

Săptămâna aceasta am găsit la o bătrânică nişte roşii delicioase de ţară, adică mai moi, pline de imperfecţiuni, dar cu un miros şi un gust divin. Şi cum gazpacho sau supa rece de roşii iese un deliciu doar dacă ai roşiile gustoase am profitat de ocazie şi m-am pus pe treabă.

Ingrediente

Am amestecat în blender:
- 2 roşii;
- un castravete;
- 1/2 gogoşar roşu;
- 1 căţel de usturoi;
- 1/4 ceapă roşie;
- 4 linguri ulei de măsline presat la rece;
- 1 linguriţă de oţet balsamic (opţional);
- frunze proaspete de busuioc;
- sare;
- piper;
- puţin chimen (opţional).
- 1 felie de pâine mai uscată (opţional).

Am ornat supa cu frunze de busuioc, câteva picături de ulei de măsline şi am servit-o cu o pâinică uscată din făină integrală.

Poftă bună! :) Să-mi spui neapărat dacă ţi-a plăcut!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod