Găteşte fără foc: Fursecuri cu unt de arahide, banane şi ciocolată

Dacă îţi plac acele prăjiturele numite cookies din comerţ de ce să nu-ţi faci acasă o variantă mai sănătoasă a lor? Ingredientele sunt simple şi le poţi păstra la congelator pentru o

Dacă îţi plac acele prăjiturele numite cookies din comerţ de ce să nu-ţi faci acasă o variantă mai sănătoasă a lor? Ingredientele sunt simple şi le poţi păstra la congelator pentru o gustare dulce delicioasă!

Nu ai nevoie de făină, ouă sau unt. Ca să eviţi făina albă poţi să foloseşti fulgii din ovăz, iar în locul ouălor am pus banane, unt de arahide şi seminţe de chia care împreună leagă compoziţia. Rezultatul a fost peste aşteptările mele şi prefer să am în casă aceste prăjiturele pentru a-mi potoli pofta de dulciuri.

Se păstrează la congelator câteva săptămâni, însă ele nu vor îngheţa, ci vor rămâne crocante aşa cum le doreşti.

Combinaţiile pentru reţeta de prăjiturele cu ciocolată necoapte sunt nenumărate, însă o sa-ţi spun ce am folosit pentru această primă încercare, pe care cu siguranţă o voi repeta:

Ingrediente:


- 1 cană fulgi de ovăz;
- 1 ciocolată neagră topită sau unt de cacao topit şi amestecat cu cacao pudră;
- 2 banane mai mici;
- 4-5 linguri unt de arahide cremos;
- 1 baton de vanilie pudră (cu râşniţa de cafea);
- 2 linguri seminţe de chia;
- cacao pudră, dacă preferi mai multă ciocolată;
- miere de albine, după gust;
- alune mărunţite (opţional);
- stafide (opţional).

Mod de preparare:

1. După ce ai topit ciocolata cu ajutorul unui vas fondue sau într-un borcan scufundat în apă fierbinte, se pune untul de arahide şi se amestecă bine până se omogenizează.
2.

Se pisează bananele cu furculiţa şi se adaugă în ciocolată împreună cu toate celelalte ingrediente.
3. Se amestecă bine, după care le dai forma dorită prăjiturelelor. Eu am folosit nişte forme de brioşe pe care le aveam prin casă în care am pus câte puţin din amestecul cu ciocolată, după care le-am introdus la congelator. După 1-2 ore le poţi servi.
4. Dacă îţi rămâne sos de ciocolată poţi să tragi nişte stafide prin el şi să le laşi la congelator. Sunt de-a dreptul delicioase, le-am descoperit şi eu abia acum:)

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod