Găteşte fără foc: Cum să-ţi faci acasă pastă de susan

Tahina sau pasta de susan este un înlocuitor perfect pentru maioneză. Este bogată în calciu şi poate să fie folosită pentru diverse preparate, oferind o savoare aparte. Mi-a trebuit o

Tahina sau pasta de susan este un înlocuitor perfect pentru maioneză. Este bogată în calciu şi poate să fie folosită pentru diverse preparate, oferind o savoare aparte.

Mi-a trebuit o perioadă bună până să mă conving că îmi place tahina şi că o pot folosi la foarte multe mâncăruri. Când am gustat-o pentru prima dată n-am înţeles-o deloc pentru că mi se părea foarte uleioasă şi nu mă gândeam că o voi mai folosi vreodată. Dar, încetişor am văzut că hummus-ul nu avea nicio savoare fără pasta de susan şi că salata de crudităţi capătă un gust aparte atunci când înlocuiesc uleiul de măsline cu o lingură de tahina.

Seminţe de susan am mereu în casă pentru că iese un lapte delicios din ele, dar mi-am propus demult să încerc să fac o pastă de susan. M-am pus pe treabă şi în 5 minute am obţinut o tahina delicioasă, uşor amăruie. Poţi să foloseşti seminţe de susan decorticate sau întregi.

Ai nevoie de:
- 200 grame seminţe de susan;
- 1/2 cană ulei de măsline presat la rece;
- puţină sare de mare.

Am prăjit o mână de seminţe de susan într-o tigaie fără ulei, doar cât să capete o aromă delicioasă.
Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează până obţii o pastă.

Poftă bună!

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod