Găteşte fără foc: Cum să faci două supe cremoase de post, în doar 10 minute

Dacă te-ai săturat de ciorbele pe care le făceai până acum şi ai poftă de o supă cremoasă pe care să o poţi consuma şi în zilele de post, descoperă aceste două reţete. Supă cremă

Dacă te-ai săturat de ciorbele pe care le făceai până acum şi ai poftă de o supă cremoasă pe care să o poţi consuma şi în zilele de post, descoperă aceste două reţete.

Supă cremă de mazăre

Ingrediente:

- 1 cană mazăre congelată;
- 1/2 avocado;
- 1 căţel de usturoi;
- 1/4 ardei gras roşu sau verde;
- zeamă de lămâie, după gust;
- sare şi piper, după gust;
- 2-3 linguri ulei de măsline;
- 1 ardei iute uscat sau câteva felii de ardei iute proaspăt;
- 1/2 linguriţă de curry;
- mărar;
- câteva frunze de mentă;
- apă, în funcţie de consistenţa dorită.

1.

Mazărea nu trebuie lăsată la decongelat, ci se trece rapid printr-un jet de apă rece.
2. Se pun în blender toate ingredientele, în afară de avocado şi verdeţuri, şi se mixează până obţii o cremă consistentă.
3. La final adaugă avocado, verdeaţa şi mixează încă un minut.
4. Se toarnă într-un bol şi se ornează cu boabe de mazăre, crutoane, mărar proaspăt, ulei de măsline şi puţină boia.

Supă rece de roşii cu avocado

Ingrediente necesare pentru două porţii:

- 4 roşii mari;
- 1 avocado potrivit;
- 1-2 căţei de usturoi;
- sare de mare;
- piper negru;
- 2-3 linguri ulei de măsline presat la rece (opţional);
- frunze proaspete de busuioc;
- zeamă de lămâie, după gust.

Se amestecă toate ingredientele în blender până obţii o consistenţă cremoasă.

Se ornează cu busuioc, crutoane şi puţin ulei de măsline.

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod