Găteşte fără foc: Cea mai bună cacao cu lapte

Nu mai este o noutate faptul că laptele pasteurizat din comerţ este încărcat de hormoni de creştere, pesticide şi tot soiul de reziduuri care ne afectează sănătatea pe termen lung. De ce

Nu mai este o noutate faptul că laptele pasteurizat din comerţ este încărcat de hormoni de creştere, pesticide şi tot soiul de reziduuri care ne afectează sănătatea pe termen lung. De ce să-l mai consumi când ai o variantă simplă la îndemână?

De ce să nu serveşti o cană de cacao cu lapte vegetal făcut de tine în casă? Chiar dacă la început poate să nu sune a ceva delicios, încearcă şi convinge-te singură că este la fel de gustos precum băutura pe care ai obişnuit să o consumi în copilărie. Lapte vegetal îţi poţi face singură acasă folosind tot soiul de nuci şi seminţe care aduc un aport însemnat de nutrienţi. Şi calciu care, spre deosebire de cel din lactatele pasteurizate este asimilat de către organism.

Ca să înţelegi de ce nu este asimilat calciul din produsele lactate pasteurizate îţi recomand să citeşti cărţile unor medici care vor fi o revelaţie pentru tine şi-ţi vor îmbogăţi foarte mult bagajul de cunoştinţe în materie de nutriţie (dr. Bernard Jensen - "Ghidul Dr. Jensen pentru detoxifiere intestinală", Dr. T. Colin Campbell - "Studiul China", Dr. Gillian McKeith - "Hrană vie pentru sănătate", Dr. Robert Morse - "Să trăim sănătos fără toxine", Dr. Francis M. Pottenger Jr. - "The Pottenger’s Cats. A Study in Nutrition").

O explicaţie foarte bună, pe care o dă Dr. Bernard Jensen în ghidul său pentru detoxifiere intestinală este aceea că prin pasteurizare se distruge enzima fosfatază care are rolul de a ajuta la absorbţia calciului în organism. Şi atunci, mă întreb, de ce ni se repetă întruna să consumăm multe lactate în fiecare zi ca să avem calciu? Nu, mulţumesc :) Nu cred nicio iotă din aberaţiile de marketing care se repetă mereu la televizor şi am ales să nu mai consum lactate pasteurizate, ci variante vegetale.

Şi ca să-ţi spun un secret, cu toate acestea, ce să vezi: analizele pe care le fac anual îmi arată clar faptul că nu am nicio problemă cu lipsa de calciu. În plus, este demonstrat faptul că produsele lactate consumate în exces "scot" calciul din oase, formează cantităţi mari de mucus şi, până şi medicii alergologi recomandă persoanelor asmatice să elimine laptele de vacă şi grâul din dieta lor.

Ca să revenim la lăpticul nostru cel de toate zilele, eu mă declar fan al laptelui de migdale. Iar dacă este combinat cu 4-5 nuci braziliene, puţină cacao crudă, o banaă, miere sau curmale atunci se transformă într-o băutură perfectă şi echilibrată din punct de vedere nutriţional.

Ingrediente de care ai nevoie:

- un pumn de migdale/nuci braziliene înmuiate de seara până dimineaţa în apă;
- 1 pahar cu apă plată;
- 1 linguriţă cacao crudă;
- miere de albine naturală;
- 1 banană;
- puţină sare de mare.

Le pui pe toate în blender şi le bei cu poftă. N-ai cum altfel :) Şi uite aşa îi furnizezi organismului nişte calciu, potasiu, fier, vitamina E, seleniu, fosfor, magneziu, zinc, cupru, mangan, fibre, proteine.

Migdalele sunt numite "reginele tuturor tipurilor de nuci". Nu e de mirare că multe clinici americane unde se tratează cancerul le recomandă în dieta pacienţilor, deoarece conţin substanţa numită "laetrila", care acţionează ca un puternic agent anticancerigen, după cum scrie dr. Gillian McKeith în cartea pe care am recomandat-o mai sus.

Mai multe detalii despre cum să prepari laptele vegetal şi alte reţete găseşti în postări anterioare:
10 idei pentru un mic dejun sănătos
Lapte vegetal versus lapte de vacă
Cum să prepari laptele vegetal în casă

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod