Găteşte fără foc: Biluţe cu unt de arahide şi orez expandat

Un desert dulce-sărat, care are la bază untul de arahide, este printre preferatele mele. Merge de minune sfărâmat în lapte vegetal sau in diverse combinaţii de smoothie-uri cremoase. Află cât

Un desert dulce-sărat, care are la bază untul de arahide, este printre preferatele mele. Merge de minune sfărâmat în lapte vegetal sau in diverse combinaţii de smoothie-uri cremoase. Află cât de repede îl poţi prepara!

Untul de arahide, combinat cu mierea de albine şi orezul expandat este delicios, prin urmare le-am amestecat într-o reţetă şi a ieşit ceva super delicios: biluţe dulci-uşor sărate cu unt de arahide şi orez expandat, preparate fără foc.

Ingredientele pe care le-am folosit:

- 1 cană cu făină de ovăz;
- 3 linguri cu unt de arahide;
- 1 banană făcută piure;
- 1 lingură cu fulgi de cocos;
- puţină sare de mare;
- miere de albine, după gust;
- 1 cană cu orez expandat;
- 3 linguri cu ulei de palmier nehidrogenat;
- 1 lingură cu piure de castane (opţional);
- pentru ornat: mac, susan, seminţe măcinate de coriandru, pudră de roşcove amestecată cu scorţişoară şi fulgi de cocos.

Se pun toate ingredientele, cu excepţia orezului expandat, într-un castron mare şi se amestecă. La final se încorporează orezul expandat.
Se formează biluţele şi se trec prin mac, susan, seminţe de coriandru măcinate, fulgi de cocos sau pudră de roşcove amestecată cu scorţişoară.
Se pot păstra în frigider sau în congelator.

Poftă bună!

Credit foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod