Găteşte fără foc: Batoane cu nucă de cocos, banană şi pudră de cacao

Batoanele şi bomboanele cu ciocolată se numără printre preferatele multor persoane. Descoperă cât de simplu poţi să le faci fără foc, dar şi fără produse de origine animală şi tone de

Batoanele şi bomboanele cu ciocolată se numără printre preferatele multor persoane. Descoperă cât de simplu poţi să le faci fără foc, dar şi fără produse de origine animală şi tone de zahăr rafinat.

Acest desert fără foc a trecut momentan pe primul loc în topul preferinţelor mele dacă vorbim despre preparatele raw-vegane. Am mai încercat înainte o combinaţie asemănătoare, dar parcă îi lipsea ceva şi nu m-a dat pe spate. Acum, în plimbările mele pe unul dintre blogurile preferate din afară ohsheglows.com am descoperit un un desert foarte simplu şi rapid care mi-a captat atenţia.

M-am decis să-l prepar şi eu ca să mă conving că aceste bombonele sunt într-adevăr atât de gustoase precum spunea Angela Liddon, autoarea blogului. Şi crede-ma că sunt ...

Am folosit compoziţia pentru a face atât bomboane, cât şi batoane. Pot să spun că sunt mai uşor de consumat sub formă de biluţe, plus că au o cantitate suficientă de cacao şi sunt consistente, deci nu ai nevoie de mai mult de 2-3 porţii ca să-ţi potoleşti pofta de ciocolată.

Iată cât de simplu poţi să faci acest desert!

Ai nevoie de:

- o cană şi jumătate de fulgi de nucă de cocos
- 1 lingură cu seminţe de floarea-soarelui mărunţite (sau orice alte nuci/seminţe)
- 6 linguri cu pudră de cacao
-  puţină sare de mare
- 1 linguriţă cu coajă de portocală răzuită (opţional)
- 1 banană
- 2 linguri cu ulei de cocos presat la rece sau ulei de palmier
- 2 linguri cu miere de albine/pastă de curmale/sirop de agave.

Se amestecă fulgii de cocos cu seminţele de floarea-soarelui, cacaua şi sarea de mare.
Se lasă la temperatura camerei uleiul de cocos şi se amestecă cu banana pisată cu furculiţa, după care se adaugă mierea de albine şi coaja de portocală.
Se amestecă ingredientele uscate cu cele lichide până obţii o compoziţie uşor lipicioasă.
Se fac biluţe (care se pot înveli în ciocolată topită sau diverse nuci/seminţe măcinate) sau se toarnă compoziţia într-o caserolă pătrată (în care se pune folie alimentară ca să poţi scoate mai uşor bucata) şi se lasă la congelator câteva minute până se întăresc.

Se poate păstra la congelator o lungă perioadă pentru a avea la îndemână un desert delicios.

Foto: Ioana Maroşan

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod