Găteşte fără foc: 3 salate de iarnă cu efect detoxifiant şi de slăbire

Cum să-ţi faci salate delicioase cu legume de iarnă care te ajută să aduci un aport semnificativ de fibre cu rol detoxifiant şi de slăbire. Vezi trei reţete delicioase şi ieftine! Ca

Cum să-ţi faci salate delicioase cu legume de iarnă care te ajută să aduci un aport semnificativ de fibre cu rol detoxifiant şi de slăbire. Vezi trei reţete delicioase şi ieftine!

Ca să continuăm discuţia din postul anterior în legătură cu detoxifierea efectuată corect o să vă împărtăşesc trei combinaţii de salate pe care te poţi baza iarna. Aşa cum precizam în postarea anterioară este esenţial să începi detoxifierea într-o ordine logică, fără să treci direct la doar la consumul de lichide.

Astfel că în această perioadă de tranziţie trebuie să renunţi treptat la sursele de cofeină, zahăr rafinat, făinoase şi produse procesate din comerţ, înlocuindu-le cu salate proaspete de diverse crudităţi. De asemenea, începe prin a consuma alături de mâncărurile gătite simplu şi câte o salată mare de crudităţi, micşorând constant porţia de mâncare gătită.

Abia după ce ţi-ai obişnuit organismul cu acest regim poţi să treci la următoarea etapă în care să consumi câteva zile doar sucuri proaspete de legume şi fructe, ceaiuri medicinale neîndulcite şi sucuri cu cătină, lămâie, miere de albine.

Bineînţeles că această etapă de ţine în funcţie de sănătatea fiecăruia şi monitorizându-ţi atent stările. Dacă ai reuşit să consumi într-o zi doar sucuri ca să revii la o dietă cu alimente solide este de preferat să faci această trecere lent şi să introduci iniţial legume, fructe simple, urmând apoi salatele de crudităţi în cantităţi mici şi tot aşa pe parcursul unor zile.

Iată 3 salate pe care le poţi face repede şi le poţi consuma oricând, nu numai la detoxifiere:

1.
Salată de pătrunjel cu sfeclă roşie

Amestecă o legătură de pătrunjel tocată mărunt cu sfeclă roşie răzuită, puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie şi sare de mare.

2. Salată cu beţe de ţelină şi castraveţi

Amestecă beţe de ţelină mărunţite cu castraveţi, morcovi, puţină ceapă roşie, varză roşie, ardei roşu, frunze proaspete de spanac, ulei de măsline, zeamă de lămâie şi sare de mare. Ca să o faci mai consistentă poţi să adaugi puţin tofu, nuci crude sau avocado.

3.
Salată de verdeţuri cu sos de avocado şi hrean

Amestecă diverse frunze verzi (pătrunjel, mărar, rucola, spanac, salată verde) cu ardei roşu şi prepară un sos cremos de avocado. Ca să faci dressing-ul ai nevoie de un avocado pisat pe care să-l amesteci cu ulei de măsline, hrean răzuit, zeamă de lămâie şi sare de mare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod