Desert răcoritor: Îngheţată de piersici cu iaurt şi miere de albine

Piersicile sunt foarte parfumate şi le poţi folosi cu succes acum pentru a prepara o îngheţată delicioasă pe care să o ai la îndemână în congelator. Descoperă cât de uşoară este

Piersicile sunt foarte parfumate şi le poţi folosi cu succes acum pentru a prepara o îngheţată delicioasă pe care să o ai la îndemână în congelator. Descoperă cât de uşoară este reţeta!

Ca să faci o îngheţată fără lactate poţi să înlocuieşti laptele de vacă şi iaurtul cu laptele de cocos. Astfel vei obţine o îngheţată la fel de gustoasă, dar fără să combini fructele cu lactate. De data aceasta eu am vrut să folosesc iaurtul grecesc pentru a obţine o îngheţată cremoasă.

Însă, cred că acelaşi efect îl poţi obţine şi dacă amesteci banane congelate sau un avocado bine copt, două dintre ingredientele care conferă o consistenţă cremoasă produsului final.

Iată care sunt ingredientele necesare:

- 2 piersici mari
- un iaurt grecesc
- miere de albine, după gust
- puţină scorţişoară (opţional).

Se amestecă în blender toate ingredientele, se toarnă compoziţia într-un vas caserolă cu capac şi se lasă la congelator peste noapte.
Când vrei să serveşti îngheţata trebuie să o amesteci în robotul de bucătărie pentru a obţine o consistenţă cremoasă.
Am încercat iniţial să fac îngheţată pe băţ, turnând amestecul în formele de îngheţată pe băţ, însă atunci când le-am scos s-au rupt pe la mijloc. Cred că era necesar să folosesc în reţetă şi suc de portocale sau lapte vegetal ca să aibă o consistenţă mai tare atunci când o scoţi de la congelator.

Prin urmare, am pus îngheţata în robotul de bucătărie şi am obţinut o variantă cremoasă a ei.

Foto: Ioana Maroşan


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod