De ce este foarte important să te speli pe faţă în fiecare seară?

Dimineaţa este un moment bun să te speli pe faţă cu apă rece, însă ştiai că acest obicei este la fel de important şi seara înainte de culcare? Descoperă cum te ajută să ai un ten mai

Dimineaţa este un moment bun să te speli pe faţă cu apă rece, însă ştiai că acest obicei este la fel de important şi seara înainte de culcare? Descoperă cum te ajută să ai un ten mai luminos!

Obiceiul de a te spăla dimineaţa pe faţă te ajută să activezi circulaţia sanguină, reducând astfel senzaţia de "faţă/ochi umflaţi". Acest obicei este cu atât mai eficient cu cât este mai rece apa cu care te speli pe faţă. Te trezenşte instant şi în plus faţa ta va avea un aspect mai luminos şi pielea va fi mai fermă.

Însă, multe persoane preferă să nu mai recurgă la acest obicei seeara, ci doar la folosirea produselor demachiante sau a dischetelor concepute pentru a îndepărta produsele cosmetice folosite pentru machiaj.

La fel de important este şi spălatul pe faţă cu apă rece, seara înainte de culcare şi înainte de aplicarea cremei hidratante.

De ce să ne spălăm pe faţă seara înainte de culcare?

Pe parcursul zilei, pielea este acoperită de un sebum, celule moarte, bacterii şi transpiraţie.

Atunci când mai adaugi şi machiaj, pielea nu mai respiră, porii se dilată şi se astupă, pielea îşi pierde din luminozitate şi riscul de a face coşuri este unul mai ridicat.

Cremele hidratante de noapte sunt mai bine absorbite atunci când sunt aplicate pe tenul proaspăt spălat.

Antioxidanţii şi ingredientele anti-aging din creme au o eficienţă mai ridicată, deoarece pielea este curată şi poate să respire.

Dimineaţa tenul va fi mai luminos şi cu un aspect sănătos. Poţi să pulverizezi şi apă termală de la frigider pentru a decongestiona faţa după somn.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod