De ce ar fi bine să mănânci curmale în loc de dulciuri rafinate?

Indicele lor glicemic este unul scăzut, ceea ce înseamnă că nu generează o creştere bruscă a glicemiei. Vezi ce alte beneficii aduc!

Chiar dacă au un conţinut ridicat de zahăr, curmalele nu determină o creştere bruscă a glicemiei, după cum arată un studiu care a apărut în publicaţia Nutrition Journal. Acest lucru înseamnă că ele au un indice glicemic scăzut, fiind indicate pentru o gustare dulce între mesele principale.

Este recomandat să înlocuieşti dulciurile rafinate din comerţ cu câteva curmale pentru a-ţi potoli pofta de dulce care apare după-amiaza.

Acestea sunt hrănitoare şi îţi vor da energie, fără să urmeze moleşeala de după ingerarea unei cantităţi mari de zahăr rafinat.

Curmalele conţin proteine, carbohidraţi, precum şi un o mulţime de minerale (magneziu, potasiu, zinc, cupru) şi vitamine (B, A, K, C). Prin urmare, poţi să le consideri o combinaţie perfectă pentru gustările dulci. În plus, le poţi ţine în geantă pentru a le avea mereu la îndemână.

Iată ce beneficii aduc ele asupra sănătăţii:

1. Scad colesterolul rău şi protejează sistemul cardiovascular.
2.

Protejează ficatul de boli.
3. Au un rol esenţial pentru sistemul digestiv, favorizând un tranzit intestinal bun.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod